Kermainen vesikrassikeitto

Tämä keitto valmistuu nopeasti. Kookosmaito ja vesikrassi tekevät siitä maukkaan ja kermaisen. Keitto maustetaan muskotilla, ja vieraat lisäävät jogurtin ja ruohosipulin itse oman makunsa mukaan.

Neljälle

  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 rkl voita
  • 1 keltasipuli, hienonnettu
  • 400 g vesikrassia
  • 4 dl kookosmaitoa
  • ½ tl jauhettua muskottia
  • ½ tl hienonnettua punaista chiliä
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • ½ dl leikattua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja ½ dl lientä kunnes seos on tasainen ja laita sivuun. Sulata voi kattilassa ja paista sipulit pehmeäksi ja hieman kultaisiksi. Lisää vesikrassi ja anna paistua pehmeäksi.

2. Lisää kookosmaito ja loput liemestä, sekoita usein. Keitä reippaasti ilman kantta hetki ennen kuin lisäät jauhosuuruksen samalla sekoittaen. Anna poreilla 3 minuuttia. Mausta muskotilla, chilillä ja suolalla.

3. Tarjoile keitto sellaisenaan tai soseuta se. Tarjoile ruohosipulia ja jogurttia erillisistä kulhoista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!