Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kermainen vesikrassikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 rkl voita
  • 1 keltasipuli, hienonnettu
  • 400 g vesikrassia
  • 4 dl kookosmaitoa
  • ½ tl jauhettua muskottia
  • ½ tl hienonnettua punaista chiliä
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • ½ dl leikattua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja ½ dl lientä kunnes seos on tasainen ja laita sivuun. Sulata voi kattilassa ja paista sipulit pehmeäksi ja hieman kultaisiksi. Lisää vesikrassi ja anna paistua pehmeäksi.

2. Lisää kookosmaito ja loput liemestä, sekoita usein. Keitä reippaasti ilman kantta hetki ennen kuin lisäät jauhosuuruksen samalla sekoittaen. Anna poreilla 3 minuuttia. Mausta muskotilla, chilillä ja suolalla.

3. Tarjoile keitto sellaisenaan tai soseuta se. Tarjoile ruohosipulia ja jogurttia erillisistä kulhoista.

Tämä keitto valmistuu nopeasti. Kookosmaito ja vesikrassi tekevät siitä maukkaan ja kermaisen. Keitto maustetaan muskotilla, ja vieraat lisäävät jogurtin ja ruohosipulin itse oman makunsa mukaan.

Lisää aiheesta:

Vihreä hernekeitto, muikunmätiä ja ranskankermaaRuohosipulikeittoa maissillaKukkakaalikeittoa kanafrikadellien keraNopea katkarapukeittoBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraPunainen linssikeitto riisin kera
KasviskeittoAlkuruoatKevytKananmunatonKasvisruokaKeventäjätPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto