Kesälautanen matjessillillä
Sillilounas sopii kesään. Tarjoile matjessilli kauniisti esiin aseteltuna maukkaiden lisukkeiden kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 prk matjessilliä
- 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 punasipuli
- 1 nippu retiisejä
- 1 pala piparjuurta
- 6 salaatinlehteä
- 4 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Valuta sillit. Kuori ja viipaloi munat. Kuori ja paloittele punasipuli renkaiksi. Huuhdo ja viipaloi retiisit ohuesti. Kuori ja raasta piparjuuri hienoksi. Huuhtele salaatinlehdet.
2. Pohjusta tarjoiluvati salaatinlehdillä. Asettele niille sipuli, kananmuna, silli ja retiisi jokainen omana ryhmänään. Laita piparjuurta ja kapriksia pieniin kulhoihin. Näin pitkälle voit valmistella ruoan. Säilytä muovikelmun alla jääkaapissa tarjoiluun asti.
3. Tarjoile itse leivotun leivän, kermaviilin ja vastakeitettyjen uusien perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti