Kesäinen perunasalaatti nektariinien kera
Kesäjuhliin kuuluu aina pari ruokaisaa salaattia. Tämä versio sopii niin grilliherkkujen oheen kuin nautittavaksi kinkku- tai paahtopaistiviipaleiden kera. Rapeiden kesän ensivihannesten kanssa sopivat yhteen myös hedelmät, kuten nektariinit, tai mansikat.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 kg pieniä uusia perunoita
- 1 punainen paprika
- 1 oranssi paprika
- 2 uutta porkkanaa
- 10 kirsikkatomaattia
- 100 g vihreitä papuja
- 100 g sokeriherneitä
- 2-3 nektariinia
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 - 1 tl valkoviinietikkaa
Valmistusohje
1. Keitä perunat, jäähdytä ja kuutioi. Katko papujen ja herneiden kovat kannat ja ryöppää palot nopeasti suolavedessä.
2. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kalvot, leikkaa suikaleiksi, kuten myös raaputetut porkkanat. Halkaise kirsikkatomaatit. Viipaloi nektariinit. Sekoita kaikki ainekset yhteen salaattikulhossa.
3. Liruta salaatin päälle öljyä, ripota viinietikka ja suola sekä jauha mustapippuria myllystä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta