Kesäinen perunasalaatti nektariinien kera
Kesäjuhliin kuuluu aina pari ruokaisaa salaattia. Tämä versio sopii niin grilliherkkujen oheen kuin nautittavaksi kinkku- tai paahtopaistiviipaleiden kera. Rapeiden kesän ensivihannesten kanssa sopivat yhteen myös hedelmät, kuten nektariinit, tai mansikat.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 kg pieniä uusia perunoita
- 1 punainen paprika
- 1 oranssi paprika
- 2 uutta porkkanaa
- 10 kirsikkatomaattia
- 100 g vihreitä papuja
- 100 g sokeriherneitä
- 2-3 nektariinia
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 - 1 tl valkoviinietikkaa
Valmistusohje
1. Keitä perunat, jäähdytä ja kuutioi. Katko papujen ja herneiden kovat kannat ja ryöppää palot nopeasti suolavedessä.
2. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kalvot, leikkaa suikaleiksi, kuten myös raaputetut porkkanat. Halkaise kirsikkatomaatit. Viipaloi nektariinit. Sekoita kaikki ainekset yhteen salaattikulhossa.
3. Liruta salaatin päälle öljyä, ripota viinietikka ja suola sekä jauha mustapippuria myllystä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan