Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytettyä kirjolohta foliossa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 4 kpl 250 g:n kirjolohipalaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • pippuria
  • voita folioon
  • 7 anjovisfileetä
  • 2 rkl silputtua tilliä
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1½ dl kylmää kuohukermaa
  • 1½ rkl piparjuuriraastetta
  • 1 tl viinietikkaa
  • ½ tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria
  • keitettyä perunaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puhdista ja huuhdo kalat. Avaa kalat selkäpuolelta ja poista selkäruoto. Purista sitruunamehua kalojen sisään ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuori ja hienonna kananmunat. Paloittele anjovikset pieniksi ja silppua tilli. Sekoita anjovikset, tilli ja munahakkelus täytteeksi ja annostele kaloihin. Rullaa lohipalat voideltujen alumiinifoliopalojen sisään "paketeiksi". Aseta paketit reunalliselle uunipellille ja paista uunissa noin puolen tunnin ajan.

3. Vatkaa kerma kevyesti. Sekoita keskenään piparjuuri, viinietikka, sokeri ja pippuri ja kaada sekoitus kerman joukkoon. Anna seistä kylmässä tarjoiluun asti. Vinkki: Kalan voi mainiosti paistaa myös hiilloksella.

Lisää aiheesta:

Halstrattu graavisiika tillimajoneesin keraLohi voikastikkeessaVärikäs kalapataUunissa keitetty kirjolohiUunilohi ja vihreä kastikeUunilohi yrttikastikkeessa
UunilohiGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tässä reseptissä kalan selkäruoto on poistettu. Kannattaa muistaa, ettei kalan maku huonone vaikka ruotoja ei saisikaan poistettua! Kata kalapaketti suoraan lautasille ja tarjoa lisukkeena kylmää piparjuurikermaa sekä keitettyjä perunoita.

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi
  • 06.04.202009:08
    Lohifilee

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 13.10.201713:21
    Lohifilee

    Hunajainen Sriracha-uunilohi ja perunamurskaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohta tillipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinaan leivottua graavilohta ruohosipulikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Täytettyä kirjolohta foliossa