Tässä reseptissä käytät kokonaisen lohen!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 kokonainen lohi, 1-1 ½ kg
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tuoretta timjaminoksaa
- 2 tuoretta salvianoksaa
- 1 nippu persiljaa
- puuvillalankaa
- 1 nippu ruohosipulia
Perunapeti
- 8 uutta perunaa
- 2 rkl voita
- 1 kesäkurpitsa
- 1 nippu retiisejä
Valmistusohje
1. Aloita perunoista. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat tarkoin ja paloittele ne pienemmiksi, ruskista palat voissa ja laita uuninkestävään vuokaan. Paista perunoita uunissa n. 20 minuuttia. Halkaise kesäkurpitsa, raaputa pois siemenet ja viipaloi kesäkurpitsa puolikuiksi. Viipaloi retiisit ohuesti. Laita kesäkurpitsanpalat perunavuokaan viimeiseksi 5 minuutiksi paistoajasta.
2. Hiero lohi suolalla ja pippurilla ja penslaa öljyllä. Leikkaa nahkaan muutama viilto. Sido kala yrttipeitteeseen puuvillalangalla. Grillaa n. 15 minuuttia per puoli, sisälämpötilan tulee olla 60 astetta. Hienonna ruohosipuli.
3. Sekoita retiisit ja perunasekoitus ja levitä se suurelle tarjoiluvadille. Poista lohesta puuvillalanka ja yrtit, aseta perunapedille. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.