Voitaikinaan leivottua graavilohta ruohosipulikastikkeella
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5662924/landscape16_9/515/290/444e2c58cf47d68c44118521f600df99/OI/892890-511.jpg)
Tämä lohi tarjoillaan kylmänä. Valmista se etukäteen, niin tarjoilu on helppoa. Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jolloin ruokalajista tulee erinomainen osa seisovaan pöytään.
Kahdeksalle
- 2 voitaikinalevyä
- 600 g graavilohta (ruodotonta)
- 250 g tuoretta pinaattia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
- 1 kananmuna penslaukseen
Ruohosipulikastike
- 4 dl kermaviiliä
- 1 nippu ruohosipulia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista pinaatti voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaulitse voitaikina, levitä päälle pinaatti ja lohi. Kääri taikina rullalle.
2. Aseta rulla sauma alaspäin leivinpaperille pellille. Penslaa vatkatulla munalla. Paista uunissa 15 minuuttia. Ota rulla uunista ja anna jäähtyä kokonaan. Viipaloi annospaloiksi juuri ennen tarjoilua.
3. Ruohosipulikastike: Hienonna ruohosipuli. Sekoita ruohosipulisilppu, kermaviili ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla, aseta kylmään tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka