Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Voitaikinaan leivottua graavilohta ruohosipulikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahdeksalle

  • 2 voitaikinalevyä
  • 600 g graavilohta (ruodotonta)
  • 250 g tuoretta pinaattia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 1 kananmuna penslaukseen

Ruohosipulikastike

  • 4 dl kermaviiliä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista pinaatti voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaulitse voitaikina, levitä päälle pinaatti ja lohi. Kääri taikina rullalle.

2. Aseta rulla sauma alaspäin leivinpaperille pellille. Penslaa vatkatulla munalla. Paista uunissa 15 minuuttia. Ota rulla uunista ja anna jäähtyä kokonaan. Viipaloi annospaloiksi juuri ennen tarjoilua.

3. Ruohosipulikastike: Hienonna ruohosipuli. Sekoita ruohosipulisilppu, kermaviili ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla, aseta kylmään tarjoiluun asti.

Tämä lohi tarjoillaan kylmänä. Valmista se etukäteen, niin tarjoilu on helppoa. Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jolloin ruokalajista tulee erinomainen osa seisovaan pöytään.

Lisää aiheesta:

AnjovisrullatMarinoidut lohikuutiot voitaikinakuiden keraVoitaikinapiiras vihanneksilla ja raejuustotäytteiset tomaatitKatkarapukeitto voitaikinapiirakoiden keraSieni-pekonipiirasSipuli-anjovispiiras
UunilohiAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetKastikkeet ja dipitLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi
  • 06.04.202009:08
    Lohifilee

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 13.10.201713:21
    Lohifilee

    Hunajainen Sriracha-uunilohi ja perunamurskaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohta tillipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinaan leivottua graavilohta ruohosipulikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Täytettyä kirjolohta foliossa