Voitaikinaan leivottua graavilohta ruohosipulikastikkeella

Tämä lohi tarjoillaan kylmänä. Valmista se etukäteen, niin tarjoilu on helppoa. Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jolloin ruokalajista tulee erinomainen osa seisovaan pöytään.

Kahdeksalle

  • 2 voitaikinalevyä
  • 600 g graavilohta (ruodotonta)
  • 250 g tuoretta pinaattia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 1 kananmuna penslaukseen

Ruohosipulikastike

  • 4 dl kermaviiliä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista pinaatti voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaulitse voitaikina, levitä päälle pinaatti ja lohi. Kääri taikina rullalle.

2. Aseta rulla sauma alaspäin leivinpaperille pellille. Penslaa vatkatulla munalla. Paista uunissa 15 minuuttia. Ota rulla uunista ja anna jäähtyä kokonaan. Viipaloi annospaloiksi juuri ennen tarjoilua.

3. Ruohosipulikastike: Hienonna ruohosipuli. Sekoita ruohosipulisilppu, kermaviili ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla, aseta kylmään tarjoiluun asti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.