Lohta tillipedillä

Kun pöydän ympärille kerääntyy useita ruokailijoita, tämän vaivattomampaa juhlaruokaa tuskin löytyy. On vain muistettava panna lohi maustumaan viisi tuntia ennen uuniin laittamista. Äläkä sitten säästele tillissä.

Kahdeksalle

  • 1 ½ kg lohen kylkipala
  • 2 nippua tilliä
  • 5 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Silppua tilli hienoksi. Poista lohesta ruodot, mutta jätä nahka paikoilleen. Pane lohi isoon vuokaan lihapuoli ylöspäin. Sirottele pinnalle puolet tillistä ja kaada päälle oliiviöljy. Sirottele pinnalle vielä suolaa ja jauhettua valkopippuria. Peitä vuoka tuorekelmulla ja pane viileään viideksi tunniksi.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä jäljellä oleva tillisilppu uunivuokaan ja nosta lohi tillin päälle, nyt nahkapuoli ylöspäin. Laita lohi uuniin 22 minuutiksi. Ota uunista ja vedä lohesta nahka irti. Tarjoile suoraan uunivuoasta kylmän kastikkeen ja kuumien, juuri keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki: Kokeile myös kypsyttää lohi muiden tuoreiden mausteyrttien päällä. Silppua viherpediksi esim. sitruunatimjamia, salviaa, oreganoa ja rosmariinia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.