Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohta tillipedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kahdeksalle

  • 1 ½ kg lohen kylkipala
  • 2 nippua tilliä
  • 5 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Silppua tilli hienoksi. Poista lohesta ruodot, mutta jätä nahka paikoilleen. Pane lohi isoon vuokaan lihapuoli ylöspäin. Sirottele pinnalle puolet tillistä ja kaada päälle oliiviöljy. Sirottele pinnalle vielä suolaa ja jauhettua valkopippuria. Peitä vuoka tuorekelmulla ja pane viileään viideksi tunniksi.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä jäljellä oleva tillisilppu uunivuokaan ja nosta lohi tillin päälle, nyt nahkapuoli ylöspäin. Laita lohi uuniin 22 minuutiksi. Ota uunista ja vedä lohesta nahka irti. Tarjoile suoraan uunivuoasta kylmän kastikkeen ja kuumien, juuri keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki: Kokeile myös kypsyttää lohi muiden tuoreiden mausteyrttien päällä. Silppua viherpediksi esim. sitruunatimjamia, salviaa, oreganoa ja rosmariinia.

Kun pöydän ympärille kerääntyy useita ruokailijoita, tämän vaivattomampaa juhlaruokaa tuskin löytyy. On vain muistettava panna lohi maustumaan viisi tuntia ennen uuniin laittamista. Äläkä sitten säästele tillissä.

Lisää aiheesta:

Täytettyä kirjolohta foliossaLohi voikastikkeessaKylmää, keitettyä lohta chilillä ja korianterillaGrillattua lohta perunapediltäHalstrattua, pikagraavattua lohta vihannespyttipannun kanssaPiparjuurimarinoitua lohta
UunilohiKananmunatonGluteenitonLaktoositonAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi
  • 06.04.202009:08
    Lohifilee

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 13.10.201713:21
    Lohifilee

    Hunajainen Sriracha-uunilohi ja perunamurskaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohta tillipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinaan leivottua graavilohta ruohosipulikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Täytettyä kirjolohta foliossa