8:12

Hunajainen Sriracha-uunilohi ja perunamurskaa

Nopea ja kätevä arjen kalaruoka on tässä. Makean tulinen lohi maistuu mainiolta jugurttikastikkeen ja limetillä maustetun perunamurskan kera. Reseptin loihti Nanna Rintala.

Ainekset (4 annosta)

  • 1 lohifilee (n.1 kg)
  • 1 rkl öljyä
  • 3 rkl soijaa
  • 2 rkl sriracha -kastiketta
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 -2 valkosipulinkynttä

jugurttikastike

  • 4 dl maustamatonta jugurttia
  • 2 limettiä
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 punainen chili
  • suolaa ja mustapippuria

perunamurska

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 limetin mehu

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Aseta lohifilee nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle uunivuokaan tai pellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita öljy, soija, sriracha ja hunaja kastikkeeksi. Purista mukaan valkosipulinkynsi ja sekoita. Levitä kastike lohifileen pinnalle. Paista uunissa 15-20 minuuttia. Valmista kastike puristamalla 1 limetin mehu jugurttiin. Hienonna mukaan puolet korianterista ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Keitä perunat kypsiksi perunamurskaa varten. Valuta vesi pois ja murskaa perunat puuhaarukalla. Mausta murska oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja limetinmehulla.

Ripottele valmiin lohen päälle maun mukaan silputtua punaista chiliä ja loput korianterista. Tarjoa jugurtti-korianterikastikkeen ja perunamurskan kanssa.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja