Julkaistu
Helppo uunilohi valmistuu vain kourallisesta raaka-aineita ja alle 20 minuutissa. Testaa The Kitchn -ruokasivuston reseptiä.
Ainekset
- n. 1 kg lohifileitä
- 1 dl majoneesia
- 2,5 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 sitruunan kuoriraaste
- ½ tl suolaa
- 1-1 ½ dl pankojauhoja
Valmistusohje
Helppo sitruuna-tilliuunilohi valmistuu näin:
- Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen. Voitele iso uunivuoka ja laita lofileet nahkapuoli alaspäin vuokaan. Taputtele fileiden pinta kuivaksi talouspaperilla.
- Sekoita pienessä kulhossa majoneesi, hienonnettu tilli, sitruunankuoriraaste ja suola. Lusikoi majoneesiseosta lohen päälle ja levitä lusikalla tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle runsaasti pankojauhoja.
- Paista uunissa keskitasolla noin 10-15 minuuttia ja nosta vielä hetkeksi grillivastuksen alle, jotta pankojauhot saavat kullanruskean värin ja lohi kypsyy loppuun. Ota huomioon, että kalan kypsymisaika riippuu fileiden koosta ja paksuudesta. Älä ylikypsennä lohta!
- Nauti lohi lämpimänä. Tätä ruokalajia ei kannata säästää jääkaappiin, sillä pankojauhot menettävät rapeutensa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.