Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

Shutterstock/Elena Veselova
Julkaistu 06.04.2020 09:08

MTV LIFESTYLE

Helppo uunilohi valmistuu vain kourallisesta raaka-aineita ja alle 20 minuutissa. Testaa The Kitchn -ruokasivuston reseptiä.

Ainekset

  • n. 1 kg lohifileitä
  • 1 dl majoneesia
  • 2,5 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • ½ tl suolaa
  • 1-1 ½ dl pankojauhoja

Valmistusohje

Helppo sitruuna-tilliuunilohi valmistuu näin:

  1. Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen. Voitele iso uunivuoka ja laita lofileet nahkapuoli alaspäin vuokaan. Taputtele fileiden pinta kuivaksi talouspaperilla.
  2. Sekoita pienessä kulhossa majoneesi, hienonnettu tilli, sitruunankuoriraaste ja suola. Lusikoi majoneesiseosta lohen päälle ja levitä lusikalla tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle runsaasti pankojauhoja. 
  3. Paista uunissa keskitasolla noin 10-15 minuuttia ja nosta vielä hetkeksi grillivastuksen alle, jotta pankojauhot saavat kullanruskean värin ja lohi kypsyy loppuun. Ota huomioon, että kalan kypsymisaika riippuu fileiden koosta ja paksuudesta. Älä ylikypsennä lohta!
  4. Nauti lohi lämpimänä. Tätä ruokalajia ei kannata säästää jääkaappiin, sillä pankojauhot menettävät rapeutensa. 

Lisää aiheesta:

Helppo lohivuoka – voit käyttää valmiita perunoita!LohipateeLohipastrami salaattiLohi voikastikkeessaKardemummalohi ja wasabimuusiLohta wasabikastikkeella
UunilohiLohifileeNopeat ja helpotPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi
  • 06.04.202009:08
    Lohifilee

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 13.10.201713:21
    Lohifilee

    Hunajainen Sriracha-uunilohi ja perunamurskaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohta tillipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinaan leivottua graavilohta ruohosipulikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Täytettyä kirjolohta foliossa