Kermainen rapusalaatti

Kermainen rapusalaatti sopii sellaisenaan alkuruoaksi tai yhdeksi noutopöydän herkuista. Jos teet reseptin kaksinkertaisena, lopputulos on yhtä mittava kuin kuvassa. Asettele salaatti tarjoiluvadille tai annostele se lautasille.

8 annosta

  • 250 taskuravunlihaa
  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl kermaviiliä
  • 2 rkl valkoviiniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 50 g herneitä
  • 2 rkl hienonnettua purjosipulia
  • 50 g punaista rasvakalanmätiä
  • salaatinlehtiä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita majoneesi, kermaviili ja valkoviini. Lisää mäti. Puserra joukkoon valkosipulinkynsi. Hienonna taskuravunliha. Lisää liha, herneet ja hienonnettu purjo majoneesikastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Suikaloi salaatti ja levitä vadille. Lusikoi päälle rapusalaatti ja koristele salaatinlehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!