Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitetyt meriravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 2 kg merirapuja
  • 2 rkl suolaa vesilitraa kohti
  • 2 sokeripalaa
  • kruunutilliä tai tillinsiemeniä

Tarjoiluun

  • keitettyjä juuressuikaleita

Valmistusohje

1. Huuhtele ravut jääkylmässä vedessä. Sekoita tilavassa kattilassa vesi ja suola, lisää sokeripalat ja kruunutillit. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita ja anna kiehua jonkin aikaa, niin että liemeen tulee kunnon tillinmaku.

2. Nostele ravut kiehuvaan liemeen. Laske keittoaika siitä, kun vesi jälleen kiehuu. Isoja rapuja keitetään 5 minuuttia, pieniä 3 minuuttia.

3. Jäähdytä ravut liemessä. On tärkeätä jäähdyttää ne nopeasti, joten nosta kattila jääkylmään veteen ja vaihda vesi muutamaan kertaan. Kun liemi ja ravut ovat haaleita, ne voi laittaa jääkaappiin. Keitetyille äyriäisille suositellaan +2 asteen säilytyslämpötilaa.

Lisää aiheesta:

Kruunutillikeitto ja ravunpyrstötKeitetyt ravut juustollaRapujen keitinliemiKeitetyt taskuravutKeitettyjä rapuja ja tilliäKeitetyt ravut
RapuherkutAlkuruoatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjät

Meriravuilla on kauniin vaaleanpunainen kuori, joka ei muuta väriään keitettäessä. Merirapujen kuoret sopivat myös erittäin hyvin rapuliemen keittämiseen. Laske 6-8 rapua henkeä kohti niiden koosta riippuen. Perinteisesti meriravut tarjoillaan paahtoleivän, voin ja tillin kera.

Pääruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Rapuherkut
  • 09.06.201414:52
    Päivän resepti

    Mango-rapusalaatti

  • 21.10.201307:42
    Makuja

    Merirapuja ja chorizomakkaraa

  • 18.02.201300:00
    Sesongit

    Rapucocktail

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Paistettuja jättirapuja ja mango-avokadosalaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt ravut juustolla