Keitetyt meriravut
Meriravuilla on kauniin vaaleanpunainen kuori, joka ei muuta väriään keitettäessä. Merirapujen kuoret sopivat myös erittäin hyvin rapuliemen keittämiseen. Laske 6-8 rapua henkeä kohti niiden koosta riippuen. Perinteisesti meriravut tarjoillaan paahtoleivän, voin ja tillin kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 kg merirapuja
- 2 rkl suolaa vesilitraa kohti
- 2 sokeripalaa
- kruunutilliä tai tillinsiemeniä
Tarjoiluun
- keitettyjä juuressuikaleita
Valmistusohje
1. Huuhtele ravut jääkylmässä vedessä. Sekoita tilavassa kattilassa vesi ja suola, lisää sokeripalat ja kruunutillit. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita ja anna kiehua jonkin aikaa, niin että liemeen tulee kunnon tillinmaku.
2. Nostele ravut kiehuvaan liemeen. Laske keittoaika siitä, kun vesi jälleen kiehuu. Isoja rapuja keitetään 5 minuuttia, pieniä 3 minuuttia.
3. Jäähdytä ravut liemessä. On tärkeätä jäähdyttää ne nopeasti, joten nosta kattila jääkylmään veteen ja vaihda vesi muutamaan kertaan. Kun liemi ja ravut ovat haaleita, ne voi laittaa jääkaappiin. Keitetyille äyriäisille suositellaan +2 asteen säilytyslämpötilaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti