Keitettyä turskaa ja vihanneksia

Kevyt suolaus muutama tunti ennen keittämistä tekee lihasta kiinteää ja hohtavaa.

Neljälle

  • 4 turskan selkäpalaa, à 150 g
  • 1 rkl suolaa
  • 2 porkkanaa
  • 150 g vihreitä papuja
  • 1 lohko salaattikiinankaalia
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Suolaa kalapalat joka puolelta ja anna vetäytyä jääkaapissa reilu tunti.

2. Kuori ja huuhtele porkkana, paloittele ne pieniksi, viistoiksi paloiksi. Paloittele salaattikiinankaali pienemmäksi, puhdista pavut. Keitä vihannekset pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

3. Laita turska ylösalaisin käännetylle lautaselle kattilaan. Kaada kattilaan hieman vettä ja höyrytä kala kannen alla, mutta vahdi, ettei vesi kiehu liian kovaa. Kala on valmis 8-10 minuutin kuluttua, sisälämpötilan tulee olla 58 astetta. Tarjoile heti vihannesten ja lehtipersiljan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!