Katkarapumuhennos
Tämä muhennos sopii hyvin alkupalaksi tai kevyeksi lounaaksi. Kokeile myös uuniperunoiden täytteenä. Muhennoksen voit valmistaa etukäteen.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- ½ kg katkarapuja kuorineen
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- 1 punasipuli
- 1-2 rkl majoneesia
- suolaa, pippuria
- tilliä
- uusia perunoita
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna katkaravut. Hienonna myös munat ja punasipuli. Sekoita joukkoon majoneesi ja mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Anna seoksen vetäytyä hetki viileässä ennen tarjoilua.
2. Tarjoa muhennos kylmänä vastakeitettyjen uusien perunoiden kera.
3. Vinkki: Keitä katkaravunkuorista ja pienestä määrästä sipulia liemi. Liemen voit käyttää keiton tai kastikkeen pohjaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka