Katkarapu-inkiväärisalaatti
Katkarapusalaatti on aina yhtä hyvää ja raikasta. Tässä reseptissä mausteet hieman poikkeavat: muun muassa inkivääriä, sambal oelekia. Vihannekset antavat salaatille ruokaisuutta ja ravitsevuutta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 400 g kuorittuja katkarapuja
- 250 g sokeriherneitä
- 1 porkkana
- 1 keltainen paprika
- 1 dl maissia
Mausteet
- 1/4 tl kurkumaa
- ½ tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 tl sambal oelek -maustekastiketta
- suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- 4 sitruunanlohkoa
- salaatinlehtiä
- 2 kirsikkatomaattia
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi porkkana ja suikaloi paprika. Keitä porkkana, paprika ja sokeriherneet nopeasti kevyesti suolatussa vedessä. Sekoita ne sitten keskenään. Lisää maissi.
2. Sekoita joukkoon kurkuma, inkivääri, sambal oelek, suola sekä pippuri.
3. Jaa salaatinlehdet sekä vihannessekoitus neljälle lautaselle. Pane päälle katkaravut ja maustesekoitus. Koristele sitruunalla ja tomaatilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan