Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

HK_sininen_lasagne
Ravintoloitsija ja keittiömestari Kari "Kape" Aihinen on kehitellyt uuden twistin perinteiseen lasagneen. HKScan

Ravintoloitsija ja keittiömestari Kari "Kape" Aihinen on kehitellyt uuden twistin perinteiseen lasagneen. Lopputuloksena on lenkkimakkaraa ja savujuustokastiketta sisältävä herkku.

  • Annosmäärä: 1 vuoallinen

Lasagne

  • 1 pkt lenkkimakkaraa, esim. HK sininen lenkki (580 g)
  • 1/2 pkt (250g) lasagnelevy (tarvitaan noin 10 levyä)
  • 500–600 g tuoretomaattisalaatti (ohje alla)
  • 6–7 dl savujuustokastike (ohje alla)
  • 50 g parmesaani
  • oregano/basilika

“Tuore tomaattisalaatti“

  • 500 g tomaatti (eri värisiä ja kokoisia)
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 kpl valkosipuli
  • ⅓ pnt oregano/basilika
  • 2 rkl oliiviöljy
  • 1 rkl punaviinietikka
  • 1–2 rkl sokeri
  • 1 tl suola
  • mustapippuri

Savujuustokastike

  • 35 g voi
  • 35 g vehnäjauho
  • 6 dl täysmaito
  • 250 g savujuusto
  • 100 g tuorejuusto (maustamaton)
  • 1 tl dijonsinappi
  • 1 tl suola
  • mustapippuri

Valmistusohje

  1.  Leikkaa tomaatit sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna sipulit. Nypi oreganon/basilikan lehdet ja hienonna ne veitsellä. Sekoita leikatut ainekset yhteen “salaatiksi”. Mausta se oliiviöljyllä, etikalla, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
  2. Raasta savujuusto juustoraastimella. Lämmitä maito kuumaksi pienessä kattilassa. Sulata voi kattilassa isommassa kattilassa. Kun voi on sulanut ja kuuma, kaada vehnäjauhot voin sekaan. Sekoita voi ja jauhot tasaiseksi massaksi vatkaimella. Anna jauhojen alkaa “kiehua” voissa, mutta vältä ruskistamasta niitä. Lisää kuuma maito pienissä erissä voi-jauho massaan. Vatkaa koko ajan välttääksesi jauhojen paakkuuntumisen. Kun maito on jauhoseoksessa kokonaan, niin keitä vielä hetki kastiketta jotta jauhot kypsyvät noin 2-3 minuuttia tai kunnes kastike on paksua ja kiehuu hiljaa.
  3. Lisää joukkoon savujuustoraaste ja tuorejuusto. Älä keitä kastiketta enää tässä vaiheessa. Anna juustojen sulaa kastikeeseen hiljalleen. Sekoita vatkaimella saadaksesi tasaisen juustokastikkeen. Mausta lopuksi Dijon-sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kuori ja leikkaa makkarat pitkiksi ohuiksi viipaleiksi. Grillaa tai paista makkaraviipaleet.
  5. Kasaa lasagne kerroksittain voideltuu vuokaan. Aloita pohjalta tomaattisalaatilla, makkaralla, juustokastikkeella ja pastakerroksella. Toista tämä järjestys noin 3 kerrokseen, kunnes vuoka on täynnä. Kaada juustokastiketta viimeisen pasta kerroksen päälle ja viimeistele pinta vielä raastetulla parmesanjuustolla ja yrteillä.
  6. Paista lasagne 180-185 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes pasta on pehmeää ja lasagnen pinta on kauniin paahtunut. Peitä lasagne foliolla, jos sen pinta alkaa paahtua liikaa. Anna lasagnen vetäytyä vielä noin 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.

Resepti: Kari Aihinen/ HKScan

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!