Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

Ravintoloitsija ja keittiömestari Kari "Kape" Aihinen on kehitellyt uuden twistin perinteiseen lasagneen.
Ravintoloitsija ja keittiömestari Kari "Kape" Aihinen on kehitellyt uuden twistin perinteiseen lasagneen. HKScan
Julkaistu 03.02.2023 12:38

MTV LIFESTYLE

  • Annosmäärä: 1 vuoallinen

Lasagne

  • 1 pkt lenkkimakkaraa, esim. HK sininen lenkki (580 g)
  • 1/2 pkt (250g) lasagnelevy (tarvitaan noin 10 levyä)
  • 500–600 g tuoretomaattisalaatti (ohje alla)
  • 6–7 dl savujuustokastike (ohje alla)
  • 50 g parmesaani
  • oregano/basilika

“Tuore tomaattisalaatti“

  • 500 g tomaatti (eri värisiä ja kokoisia)
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 kpl valkosipuli
  • ⅓ pnt oregano/basilika
  • 2 rkl oliiviöljy
  • 1 rkl punaviinietikka
  • 1–2 rkl sokeri
  • 1 tl suola
  • mustapippuri

Savujuustokastike

  • 35 g voi
  • 35 g vehnäjauho
  • 6 dl täysmaito
  • 250 g savujuusto
  • 100 g tuorejuusto (maustamaton)
  • 1 tl dijonsinappi
  • 1 tl suola
  • mustapippuri

Valmistusohje

  1.  Leikkaa tomaatit sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna sipulit. Nypi oreganon/basilikan lehdet ja hienonna ne veitsellä. Sekoita leikatut ainekset yhteen “salaatiksi”. Mausta se oliiviöljyllä, etikalla, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
  2. Raasta savujuusto juustoraastimella. Lämmitä maito kuumaksi pienessä kattilassa. Sulata voi kattilassa isommassa kattilassa. Kun voi on sulanut ja kuuma, kaada vehnäjauhot voin sekaan. Sekoita voi ja jauhot tasaiseksi massaksi vatkaimella. Anna jauhojen alkaa “kiehua” voissa, mutta vältä ruskistamasta niitä. Lisää kuuma maito pienissä erissä voi-jauho massaan. Vatkaa koko ajan välttääksesi jauhojen paakkuuntumisen. Kun maito on jauhoseoksessa kokonaan, niin keitä vielä hetki kastiketta jotta jauhot kypsyvät noin 2-3 minuuttia tai kunnes kastike on paksua ja kiehuu hiljaa.

Ravintoloitsija ja keittiömestari Kari "Kape" Aihinen on kehitellyt uuden twistin perinteiseen lasagneen. Lopputuloksena on lenkkimakkaraa ja savujuustokastiketta sisältävä herkku.

  • Lisää joukkoon savujuustoraaste ja tuorejuusto. Älä keitä kastiketta enää tässä vaiheessa. Anna juustojen sulaa kastikeeseen hiljalleen. Sekoita vatkaimella saadaksesi tasaisen juustokastikkeen. Mausta lopuksi Dijon-sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.
  • Kuori ja leikkaa makkarat pitkiksi ohuiksi viipaleiksi. Grillaa tai paista makkaraviipaleet.
  • Kasaa lasagne kerroksittain voideltuu vuokaan. Aloita pohjalta tomaattisalaatilla, makkaralla, juustokastikkeella ja pastakerroksella. Toista tämä järjestys noin 3 kerrokseen, kunnes vuoka on täynnä. Kaada juustokastiketta viimeisen pasta kerroksen päälle ja viimeistele pinta vielä raastetulla parmesanjuustolla ja yrteillä.
  • Paista lasagne 180-185 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes pasta on pehmeää ja lasagnen pinta on kauniin paahtunut. Peitä lasagne foliolla, jos sen pinta alkaa paahtua liikaa. Anna lasagnen vetäytyä vielä noin 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.
  • Resepti: Kari Aihinen/ HKScan

    Lisää aiheesta:

    PinaattilasagnePasticcioKasvislasagne papujen keraVegetaarinen gourmetlasagneKlassinen lasagne bologneseGunillan lasagne
    LasagneMakkarapastaPääruoatPastat ja nuudelit

    Tuoreimmat aiheesta

    Lasagne
    • 03.02.202312:38
      Makkarapasta

      Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

    • 25.02.202209:06
      Kasvislasagne

      Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

    • 17.03.202014:03
      Pääruoat

      Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

    • 05.06.201912:32
      Pääruoat

      Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

    • 29.01.201814:27
      Kasvislasagne

      Kasvislasagne