Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vegetaarinen gourmetlasagne

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 12 lasagnelevyä
  • 1 dl gratiinijuustoraastetta

Vihanneskastike

  • 1 keltasipuli
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 1 munakoiso
  • 400 g tuoreita sekasieniä
  • öljyä paistamiseen
  • 600 g tomaattimurskaa
  • 4 dl tomaattimehua
  • 1 rosmariininoksa
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 timjaminoksaa
  • 1 ½ rkl hunajaa

Juustokastike

  • 6 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Vihanneskastike:

Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja porkkana. Huuhdo, puhdista ja paloittele munakoiso. Hienonna palat. Hienonna myös sienet.Paista sipuli ja valkosipuli kultaisiksi öljyssä ja laita ne suureen kattilaan. Paista porkkana ja munakoiso erikseen öljyssä ja lisää kattilaan. Lisää tomaattimurska ja -mehu. Lisää rosmariini, laakerinlehti, timjami ja hunaja.Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia kunnes kastike paksuuntuu ja maut yhdistyvät.

Italialaisen esikuvansa mukaisesti tämäkin lasagne maustuu vain paremmaksi jos se saa levätä valmistamisen jälkeen ja lämmitetään uudestaan ennen ruokailua. Se kannattaa siis valmistaa mielellään päivää etukäteen. Vihanneskastikkeesta tulee ihanan maukas hienonnettujen vihannesten ja korkealuokkaisen oliiviöljyn ansiosta. Juustokastikkeen tulee olla paksu ja kermainen – tähän eivät kevyttuotteet kelpaa.

2. Juustokastike:

Kuumenna maito ja kerma kiehuvaksi kattilassa.Sulata voi toisessa, suuressa kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää kuumaa kermamaitoa samalla vatkaten, vähän kerrallaan.Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia.Lisää juustoraaste lopussa, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele uuninkestävä vuoka öljyllä. Lado vuorotellen juustokastiketta, vihannessekoitusta ja lasagnelevyjä vuokaan. Peitä juustokastikekerroksella ja juustoraasteella. Paista uunissa 30-35 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet (kokeile veitsellä).

Lisää aiheesta:

Juustogratinoitu munakoiso-savoijinkaalikakkuVihanneslasagne sienilläLasagne BéchamelKasvislasagne papujen keraLammaslasagneGunillan lasagne
KasvislasagneKasvisruokaSienisatoGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislasagne
  • 25.02.202209:06
    Lasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 27.01.202013:04
    Moussaka

    Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa

  • 29.01.201814:27
    Lasagne

    Kasvislasagne

  • 25.10.201614:16
    Pääruoat

    Munakoiso-zucchinilasagne ja tomaattikompotti

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Porkkana-kesäkurpitsalasagne