Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka
![Copyright: Jenni Häyrinen/Liemessä. porkkanalasagne_resepti](https://im.mtvuutiset.fi/image/7764076/landscape16_9/1600/900/dd332cb5b3ddeade603300991677e7cf/LE/porkkanalasagne-resepti.jpg)
Jenni Häyrinen/Liemessä
Julkaistu
Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen ohjeella valmistat ison satsin maistuvaa lasagnea.
Tomaattikastike
- tomaattikastike
- 3 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa tai kokonaisia säilyketomaatteja
- 6 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl vettä
- kourallinen tuoretta basilikaa (tai 1 rkl pakastebasilikaa)
- 2 tl suolaa
- mustapippuria
Lisäksi
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 800 g rasvaista lampaan jauhelihaa (tai nauta-sika)
- 4 porkkanaa raastettuna
- 120 g smetanaa
- 3 kpl mozzarellaa
- 18 kpl lasagnelevyjä
- 100 g hienoksi raastettua parmesaania
Valmistusohje
Kotivaralasagne valmistuu näin:
- Mausta tomaattimurska suolalla, pippurilla, basilikalla ja kuorituilla, halkaistuilla valkosipulinkynsillä. Huuhto vedellä tomaattimurskatölkit vedellä ja lisää tomaattivesi joukkoon. Nyt ei heitetä mitään hukkaan!
- Kuullota isolla pannulla tai padassa öljyssä pienitty sipuli. Nosta lämpöä ja ruskista jauheliha. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää jauhelihan joukkoon tomaattikastike ja porkkanaraaste. Lämmitä kastike.
- Lado vuokaan ainekset vuorotellen kolmeen kerrokseen: lasagnelevyjä, jauheliha-tomaattikastiketta, smetanaa (lusikalla “klönttejä”) ja revittyä mozzarellaa Ripottele viimeiseksi reipas parmesaani. Paista porkkanalasagnea 200-asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoile porkkanalasagne tuoreen basilikan kera jos olet onnistunut saamaan sitä käsiisi.
Resepti ja kuva: Jenni Häyrinen, Liemessä-ruokablogi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka