Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

Jenni Häyrinen/Liemessä
Julkaistu 17.03.2020 14:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen ohjeella valmistat ison satsin maistuvaa lasagnea.

Tomaattikastike

  • tomaattikastike
  • 3 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa tai kokonaisia säilyketomaatteja
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl vettä
  • kourallinen tuoretta basilikaa (tai 1 rkl pakastebasilikaa)
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 800 g rasvaista lampaan jauhelihaa (tai nauta-sika)
  • 4 porkkanaa raastettuna
  • 120 g smetanaa
  • 3 kpl mozzarellaa
  • 18 kpl lasagnelevyjä
  • 100 g hienoksi raastettua parmesaania

Valmistusohje

Kotivaralasagne valmistuu näin:

  1. Mausta tomaattimurska suolalla, pippurilla, basilikalla ja kuorituilla, halkaistuilla valkosipulinkynsillä. Huuhto vedellä tomaattimurskatölkit vedellä ja lisää tomaattivesi joukkoon. Nyt ei heitetä mitään hukkaan!
  2. Kuullota isolla pannulla tai padassa öljyssä pienitty sipuli. Nosta lämpöä ja ruskista jauheliha. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää jauhelihan joukkoon tomaattikastike ja porkkanaraaste. Lämmitä kastike.
  • Lado vuokaan ainekset vuorotellen kolmeen kerrokseen: lasagnelevyjä, jauheliha-tomaattikastiketta, smetanaa (lusikalla “klönttejä”) ja revittyä mozzarellaa Ripottele viimeiseksi reipas parmesaani. Paista porkkanalasagnea 200-asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoile porkkanalasagne  tuoreen basilikan kera jos olet onnistunut saamaan sitä käsiisi.
  • Resepti ja kuva: Jenni Häyrinen, Liemessä-ruokablogi

    Lisää aiheesta:

    Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!Tonnikala-pennevuokaKikhernecurry riisin ja jogurtin keraJauhelihakastiketta ja pastaaSpagetti ja jauhelihakastikeBasilika-parmesaanifrikadelleja pastan kera
    LasagnePääruoatPastat ja nuudelit

    Tuoreimmat aiheesta

    Lasagne
    • 03.02.202312:38
      Makkarapasta

      Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

    • 25.02.202209:06
      Kasvislasagne

      Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

    • 17.03.202014:03
      Pääruoat

      Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

    • 05.06.201912:32
      Pääruoat

      Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

    • 29.01.201814:27
      Kasvislasagne

      Kasvislasagne