Kasvislasagne papujen kera
Lasagne on hyvä ruokalaji, kun haluat valmistella aterian etukäteen ja vain lämmittää ennen tarjoilua. Tee mielellään iso lasagne kerralla, tämä on suosittua ruokaa! Jos haluat lisätä lihaa tai kalaa tähän maukkaaseen kasvisruokaan, se käy hyvin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Béchamelkastike
- 8 dl maitoa
- 4 rkl voita
- 4 rkl jauhoja
Tomaattikastike
- 1 iso porkkana
- 2 lehtisellerin vartta
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 chili
- 1 prk tomaattimurskaa
- suolaa, pippuria, sokeria, viinietikkaa
Täyte
- 1 porkkana
- 1 kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
Lisäksi tarvitset
- 16 lasagnelevyä
- 1-2 dl juustoraastetta
- kesäkurpitsaa ja papuja koristeluun
Valmistusohje
1. Béchamelkastike: Keitä maito kattilassa. Sulata voi toisessa, isossa kattilassa. Ota voikattila liedeltä, vatkaa mukaan jauhot tasaiseksi suurukseksi. Laita takaisin liedelle ja lisää kuumaa maitoa samalla vatkaten, vähän maitoa kerrallaan. Vatkaa koko ajan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Tomaattikastike: Kuori ja raasta porkkana. Hienonna selleri. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Halkaise chili pituussuuntaan, hienonna siitä neljännes. Paista porkkana, selleri, sipuli, valkosipuli ja chili oliiviöljyssä. Kaada mukaan tomaatit. Anna porista 20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja viinietikalla. Keitä vielä 10 minuuttia. Halutessasi, sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja suikaloi porkkana. Suikaloi kesäkurpitsa ja paprika. Paista oliiviöljyssä, mutta älä aivan pehmeiksi. Laita lasagnelevyjä voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle. Lado kerroksittain lasagnelevyjä, kastikkeita ja vihanneksia vuokaan. Päällimmäiseksi tulee kerros lasagnelevyjä ja kauhallinen béchamelkastiketta. Ripottele päälle kunnolla juustoraastetta. Paista uunissa noin 45-50 minuuttia. Koristele grillatuin kesäkurpitsaviipalein ja pavuin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa