Kasvislasagne papujen kera

Lasagne on hyvä ruokalaji, kun haluat valmistella aterian etukäteen ja vain lämmittää ennen tarjoilua. Tee mielellään iso lasagne kerralla, tämä on suosittua ruokaa! Jos haluat lisätä lihaa tai kalaa tähän maukkaaseen kasvisruokaan, se käy hyvin.

Ainekset

  • Neljälle

Béchamelkastike

  • 8 dl maitoa
  • 4 rkl voita
  • 4 rkl jauhoja

Tomaattikastike

  • 1 iso porkkana
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • suolaa, pippuria, sokeria, viinietikkaa

Täyte

  • 1 porkkana
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika

Lisäksi tarvitset

  • 16 lasagnelevyä
  • 1-2 dl juustoraastetta
  • kesäkurpitsaa ja papuja koristeluun

Valmistusohje

1. Béchamelkastike: Keitä maito kattilassa. Sulata voi toisessa, isossa kattilassa. Ota voikattila liedeltä, vatkaa mukaan jauhot tasaiseksi suurukseksi. Laita takaisin liedelle ja lisää kuumaa maitoa samalla vatkaten, vähän maitoa kerrallaan. Vatkaa koko ajan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Tomaattikastike: Kuori ja raasta porkkana. Hienonna selleri. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Halkaise chili pituussuuntaan, hienonna siitä neljännes. Paista porkkana, selleri, sipuli, valkosipuli ja chili oliiviöljyssä. Kaada mukaan tomaatit. Anna porista 20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja viinietikalla. Keitä vielä 10 minuuttia. Halutessasi, sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja suikaloi porkkana. Suikaloi kesäkurpitsa ja paprika. Paista oliiviöljyssä, mutta älä aivan pehmeiksi. Laita lasagnelevyjä voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle. Lado kerroksittain lasagnelevyjä, kastikkeita ja vihanneksia vuokaan. Päällimmäiseksi tulee kerros lasagnelevyjä ja kauhallinen béchamelkastiketta. Ripottele päälle kunnolla juustoraastetta. Paista uunissa noin 45-50 minuuttia. Koristele grillatuin kesäkurpitsaviipalein ja pavuin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja