Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kasvislasagne papujen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Béchamelkastike

  • 8 dl maitoa
  • 4 rkl voita
  • 4 rkl jauhoja

Tomaattikastike

  • 1 iso porkkana
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • suolaa, pippuria, sokeria, viinietikkaa

Täyte

  • 1 porkkana
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika

Lisäksi tarvitset

  • 16 lasagnelevyä
  • 1-2 dl juustoraastetta
  • kesäkurpitsaa ja papuja koristeluun

Valmistusohje

1. Béchamelkastike: Keitä maito kattilassa. Sulata voi toisessa, isossa kattilassa. Ota voikattila liedeltä, vatkaa mukaan jauhot tasaiseksi suurukseksi. Laita takaisin liedelle ja lisää kuumaa maitoa samalla vatkaten, vähän maitoa kerrallaan. Vatkaa koko ajan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Tomaattikastike: Kuori ja raasta porkkana. Hienonna selleri. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Halkaise chili pituussuuntaan, hienonna siitä neljännes. Paista porkkana, selleri, sipuli, valkosipuli ja chili oliiviöljyssä. Kaada mukaan tomaatit. Anna porista 20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja viinietikalla. Keitä vielä 10 minuuttia. Halutessasi, sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja suikaloi porkkana. Suikaloi kesäkurpitsa ja paprika. Paista oliiviöljyssä, mutta älä aivan pehmeiksi. Laita lasagnelevyjä voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle. Lado kerroksittain lasagnelevyjä, kastikkeita ja vihanneksia vuokaan. Päällimmäiseksi tulee kerros lasagnelevyjä ja kauhallinen béchamelkastiketta. Ripottele päälle kunnolla juustoraastetta. Paista uunissa noin 45-50 minuuttia. Koristele grillatuin kesäkurpitsaviipalein ja pavuin.

Lisää aiheesta:

Vihanneslasagne sienilläLasagne BéchamelLammaslasagneVegetaarinen gourmetlasagneLasagne kolmella juustolla ja kantarelleillaGunillan lasagne
KasvislasagneKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Lasagne on hyvä ruokalaji, kun haluat valmistella aterian etukäteen ja vain lämmittää ennen tarjoilua. Tee mielellään iso lasagne kerralla, tämä on suosittua ruokaa! Jos haluat lisätä lihaa tai kalaa tähän maukkaaseen kasvisruokaan, se käy hyvin.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislasagne
  • 25.02.202209:06
    Lasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 27.01.202013:04
    Moussaka

    Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa

  • 29.01.201814:27
    Lasagne

    Kasvislasagne

  • 25.10.201614:16
    Pääruoat

    Munakoiso-zucchinilasagne ja tomaattikompotti

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Porkkana-kesäkurpitsalasagne