Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!
![Copyright: Jenni Häyrinen. munakoisolasagne-mtv-1](https://im.mtvuutiset.fi/image/7437384/landscape16_9/1500/844/b148f8b9da9f82cf42d74e37c636871c/rL/munakoisolasagne-mtv-1.jpg)
Jenni Häyrinen
Julkaistu
Munakoisolasagne on Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen uusi suosikki.
Munakoisolasagne Liemessä-Jennin tapaan
- 1 munakoiso
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 6 valkosipulinkynttä
- 400 g luomujauhelihaa
- 2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- kourallinen tuoretta basilikaa
- suolaa
- mustapippuria
- 250 g mascarponejuustoa
- 130 g hienoksi raastettua parmesaania
- 9 kpl lasagnelevyjä
Tarjoiluun
- kirsikkatomaatteja
- basilikaa
Valmistusohje
Munakoisolasagne
Valmistusaika: 1 t 30 min
Annoksia: 4
- Siivuta munakoiso. Levitä munakoisosiivut pellille leivinpaperin päälle ja sudi oliiviöljyllä. Mausta ripauksella suolaa. Paista noin 30 minuuttia 200-asteessa. Munakoisot saavat olla hyvin paahtuneita.
- Kuullota pannulla öljyssä pienittyä sipulia ja valkosipulia. Nosta lämpöä, lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
- Mausta sillä välin tomaattimurska suolalla, pippurilla ja basilikalla. Lisää tomaattikastikkeen joukkoon sipulit ja jauheliha sekä 1 dl vettä.
- Lado vuokaan ainekset vuorotellen kolmeen kerrokseen: lasagnelevyjä, jauheliha-tomaattikastiketta, munakoisosiivuja, mascarponea (lusikalla “klönttejä”) ja parmesaania. Ripottele viimeiseksi reipas parmesaani. Paista munakoisolasagnea 200-asteessa noin 50 minuuttia. Odota huumaavan tuoksun leviämistä keittiöösi. Tarjoile munakoisolasagne puolitettujen kirsikkatomaattien ja tuoreen basilikan kera.
Resepti: Liemessä-ruokablogi, Jenni Häyrinen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka