Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

munakoisolasagne-mtv-1
Jenni Häyrinen

Munakoisolasagne on Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen uusi suosikki.

Munakoisolasagne Liemessä-Jennin tapaan

  • 1 munakoiso
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 400 g luomujauhelihaa
  • 2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 130 g hienoksi raastettua parmesaania
  • 9 kpl lasagnelevyjä

Tarjoiluun

  • kirsikkatomaatteja
  • basilikaa

Valmistusohje

Munakoisolasagne

Valmistusaika: 1 t 30 min
Annoksia: 4

  1. Siivuta munakoiso. Levitä munakoisosiivut pellille leivinpaperin päälle ja sudi oliiviöljyllä. Mausta ripauksella suolaa. Paista noin 30 minuuttia 200-asteessa. Munakoisot saavat olla hyvin paahtuneita.
  2. Kuullota pannulla öljyssä pienittyä sipulia ja valkosipulia. Nosta lämpöä, lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
  3. Mausta sillä välin tomaattimurska suolalla, pippurilla ja basilikalla. Lisää tomaattikastikkeen joukkoon sipulit ja jauheliha sekä 1 dl vettä.
  4. Lado vuokaan ainekset vuorotellen kolmeen kerrokseen: lasagnelevyjä, jauheliha-tomaattikastiketta, munakoisosiivuja, mascarponea (lusikalla “klönttejä”) ja parmesaania. Ripottele viimeiseksi reipas parmesaani. Paista munakoisolasagnea 200-asteessa noin 50 minuuttia. Odota huumaavan tuoksun leviämistä keittiöösi. Tarjoile munakoisolasagne puolitettujen kirsikkatomaattien ja tuoreen basilikan kera.

Resepti: Liemessä-ruokablogi, Jenni Häyrinen

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja