Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gunillan lasagne

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Oikean perinteisen lasagnen teossa on askaretta kerrakseen, mutta tulos on vaivan arvoinen: ruokahan on miltei kaikkien suosikki arkena ja pyhänä.

Neljälle

  • 16 lasagnelevyä

Béchamelkastike

  • 100 g voita
  • 1,5 dl vehnäjauhoa
  • 1 l maitoa

Bolognesekastike

  • 300 g nautajauhelihaa
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 maustemitta timjamia
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä

Gratinointiin

  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Béchamelkastike: Kiehauta maito kasarissa. Sulata voi toisessa kasarissa, nosta liedeltä ja sekoita jauhot voihin, vispaa tasaiseksi suurukseksi. Nosta takaisin liedelle ja ohenna keitetyllä maidolla vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Kiehauta kastike ja anna sen poreilla ainakin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Bolognesekastike: Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja kuutioi porkkana hyvin pieneksi. Kuori selleri ja raasta se karkeasti. Kuullota vihanneksia voissa, lisää jauheliha ja paista se kullanruskeaksi. Kaada joukkoon lihaliemi ja tomaattimurska. Mausta kastike yrttimausteilla ja purista joukkoon valkosipuli. Anna poreilla miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Laita voideltuun vuokaan pohjalle lasagnelevyjä ja kerrostele sitten vuorotellen jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja pastalevyjä. Viimeiseksi tulee valkokastikekerros. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista uunissa 45-60 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Lasagne BéchamelJauhelihalasagneLasagne BologneseLammaslasagneKlassinen lasagne bologneseBroileritäytteiset cannellonit
LasagneLiharuokaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne
  • 03.02.202312:38
    Makkarapasta

    Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

  • 25.02.202209:06
    Kasvislasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 17.03.202014:03
    Pääruoat

    Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

  • 05.06.201912:32
    Pääruoat

    Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

  • 29.01.201814:27
    Kasvislasagne

    Kasvislasagne