Gunillan lasagne

Oikean perinteisen lasagnen teossa on askaretta kerrakseen, mutta tulos on vaivan arvoinen: ruokahan on miltei kaikkien suosikki arkena ja pyhänä.

Neljälle

  • 16 lasagnelevyä

Béchamelkastike

  • 100 g voita
  • 1,5 dl vehnäjauhoa
  • 1 l maitoa

Bolognesekastike

  • 300 g nautajauhelihaa
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 maustemitta timjamia
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä

Gratinointiin

  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Béchamelkastike: Kiehauta maito kasarissa. Sulata voi toisessa kasarissa, nosta liedeltä ja sekoita jauhot voihin, vispaa tasaiseksi suurukseksi. Nosta takaisin liedelle ja ohenna keitetyllä maidolla vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Kiehauta kastike ja anna sen poreilla ainakin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Bolognesekastike: Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja kuutioi porkkana hyvin pieneksi. Kuori selleri ja raasta se karkeasti. Kuullota vihanneksia voissa, lisää jauheliha ja paista se kullanruskeaksi. Kaada joukkoon lihaliemi ja tomaattimurska. Mausta kastike yrttimausteilla ja purista joukkoon valkosipuli. Anna poreilla miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Laita voideltuun vuokaan pohjalle lasagnelevyjä ja kerrostele sitten vuorotellen jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja pastalevyjä. Viimeiseksi tulee valkokastikekerros. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista uunissa 45-60 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!