Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pasticcio

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 500 g pennepastaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Lihakastikkeeseen

  • 600 g lampaanjauhelihaa
  • 2 keltasipulia
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl rosmariinia
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 reilu rkl voita

Kastike

  • 50 g voita
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 2 maustemittaa jauhettua muskottipähkinää
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, leikkaa tomaatit hieman pienemmiksi paloiksi, säästä tomaattiliemi. Paista sipuli, mutta älä ruskista, padassa, lisää valkosipuli ja sekoita. Lisää jauheliha, paista käännellen puuhaarukalla jotta liha murustuu ja ruskistuu kunnolla.

2. Lisää tomaatit ja tomaattiliemi, viini/liemi, timjami, rosmariini ja paprika, mausta suolalla ja pippurilla. Anna kaiken kiehua hiljalleen 30 minuuttia ilman kantta, tarvittaessa lisää viiniä tai lientä, jotta kastike ei täysin kuivu kokoon. Keitä pastaa pari minuuttia vähemmän kuin pakkauksen ohjeessa lukee. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pasticcio on Kreikan vastaus lasagnelle. Ruokalaji koostuu pastasta, jauhelihakastikkeesta ja valkokastikkeesta kerroksittain vuoassa, ja ruoka kypsennetään uunissa. Viinin voi korvata miedolla liemellä.

3. Kastike: Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot, sekoita hyvin ja anna paistua pari minuuttia ilman että suurus saa väriä. Lisää maito vähän kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Mausta ½ tl suolaa, jauhetulla muskotilla sekä vastajauhetulla pippurilla.

4. Voitele uuninkestävä vuoka. Täytä vuoka kerroksittain pastalla, juustolla ja lihakastikkeella. Vatkaa munat, sekoita kastikkeeseen ja kaada kastike päällimmäiseksi. Paista uunissa 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Hovimestarin moussakaLasagne BéchamelMoussaka juurisellerilläJauhelihalasagneTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaaLammaslasagne
LasagneLiharuokaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne
  • 03.02.202312:38
    Makkarapasta

    Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

  • 25.02.202209:06
    Kasvislasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 17.03.202014:03
    Pääruoat

    Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

  • 05.06.201912:32
    Pääruoat

    Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

  • 29.01.201814:27
    Kasvislasagne

    Kasvislasagne