Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista
Julkaistu
Juureslasgne on herkullinen tarjottava. Se valmistuu edullisista juureksista, joita voitkin käyttää oman makusi mukaan. Kikherneolut antaa lasagnelle hapahkon aromin. Kokeile! Voit käyttää myös muuta olutta.
- Aktiivinen valmistusaika: 30min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 20min
- Annosmäärä: 4 annosta
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2-3 palsternakkaa
- 3 porkkanaa
- 250 g juuriselleriä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 330 ml (kikherne)olutta
- 1 yrttiliemikuutio
- 500 g paseerattua tomaattia
- 70 g tomaattipyreetä
- tuoretta rosmariinia maun mukaan
- 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
- 200 g juustoraastetta
Lisäksi
- 50 g juustoraastetta
- n. 6 lasagnelevyä
Valmistusohje
Juureslasagne valmistetaan näin:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori palsternakat, porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kääntele kasviksia hetki kovalla lämmöllä, kunnes hieman pehmenevät. Kaada joukkoon (kikherne)olut ja murenna yrttiliemikuutio.
- Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti ja tomaattipyree, sekä tuoretta rosmariinia. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
- Lisää kerma ja kuumenna. Sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.
- Laita kastike uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjen kanssa siten, että kastiketta jää päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan