Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista
![Copyright: MTV. Photographer: Hellapoliisi. kikherneoluella-ryyditetty-juureslasagne-1-220105_Z723316-large](https://im.mtvuutiset.fi/image/8364320/landscape16_9/1600/900/2c3a64342eaa512e37a7e9f50463121d/qr/kikherneoluella-ryyditetty-juureslasagne-1-220105-z723316-large.jpg)
Testaa maukasta juureslasagnea.
MTV
Julkaistu
Juureslasgne on herkullinen tarjottava. Se valmistuu edullisista juureksista, joita voitkin käyttää oman makusi mukaan. Kikherneolut antaa lasagnelle hapahkon aromin. Kokeile! Voit käyttää myös muuta olutta.
- Aktiivinen valmistusaika: 30min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 20min
- Annosmäärä: 4 annosta
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2-3 palsternakkaa
- 3 porkkanaa
- 250 g juuriselleriä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 330 ml (kikherne)olutta
- 1 yrttiliemikuutio
- 500 g paseerattua tomaattia
- 70 g tomaattipyreetä
- tuoretta rosmariinia maun mukaan
- 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
- 200 g juustoraastetta
Lisäksi
- 50 g juustoraastetta
- n. 6 lasagnelevyä
Valmistusohje
Juureslasagne valmistetaan näin:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori palsternakat, porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kääntele kasviksia hetki kovalla lämmöllä, kunnes hieman pehmenevät. Kaada joukkoon (kikherne)olut ja murenna yrttiliemikuutio.
- Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti ja tomaattipyree, sekä tuoretta rosmariinia. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
- Lisää kerma ja kuumenna. Sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.
- Laita kastike uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjen kanssa siten, että kastiketta jää päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka