Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

kikherneoluella-ryyditetty-juureslasagne-1-220105_Z723316-large
Testaa maukasta juureslasagnea. MTV

Juureslasgne on herkullinen tarjottava. Se valmistuu edullisista juureksista, joita voitkin käyttää oman makusi mukaan. Kikherneolut antaa lasagnelle hapahkon aromin. Kokeile! Voit käyttää myös muuta olutta.

  • Aktiivinen valmistusaika: 30min
  • Kokonaisvalmistusaika: 1h 20min
  • Annosmäärä: 4 annosta
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2-3 palsternakkaa
  • 3 porkkanaa
  • 250 g juuriselleriä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 330 ml (kikherne)olutta
  • 1 yrttiliemikuutio
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 70 g tomaattipyreetä
  • tuoretta rosmariinia maun mukaan
  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 200 g juustoraastetta

Lisäksi

  • 50 g juustoraastetta
  • n. 6 lasagnelevyä

Valmistusohje

Juureslasagne valmistetaan näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori palsternakat, porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi.
  2. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kääntele kasviksia hetki kovalla lämmöllä, kunnes hieman pehmenevät. Kaada joukkoon (kikherne)olut ja murenna yrttiliemikuutio.
  3. Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti ja tomaattipyree, sekä tuoretta rosmariinia. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
  4. Lisää kerma ja kuumenna. Sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.
  5. Laita kastike uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjen kanssa siten, että kastiketta jää päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja