Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori palsternakat, porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi.
Kuumenna rypsiöljy pannulla ja kääntele kasviksia hetki kovalla lämmöllä, kunnes hieman pehmenevät. Kaada joukkoon (kikherne)olut ja murenna yrttiliemikuutio.
Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti ja tomaattipyree, sekä tuoretta rosmariinia. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
Lisää kerma ja kuumenna. Sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.
Laita kastike uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjen kanssa siten, että kastiketta jää päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia.
Juureslasgne on herkullinen tarjottava. Se valmistuu edullisista juureksista, joita voitkin käyttää oman makusi mukaan. Kikherneolut antaa lasagnelle hapahkon aromin. Kokeile! Voit käyttää myös muuta olutta.