Pinaattilasagne

Ainekset

  • 1 pkt lasagnelevyjä
  • 700 g - 1 kg tuoretta pinaattia tai sulatettuja pakastettuja pinaatinlehtiä (ei kuitenkaan pinaattihakkelusta, jota saa myös kaupan pakasteosastosta, se on liian pienijakoista!)
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 kesäkurpitsa pieneksi kuutioituna (1x1 cm)
  • 6 kypsää tomaattia pieniksi kuutioituna (tai 1 tlk tomaattimurskaa)
  • 1 nippu tuore oreganoa tai timjamia
  • 250 g pehmeää vuohenjuustoa
  • muskottia, valkopippuria & suolaa
  • oliiviöljyä

Kuorrutukseen

  • 1 dl mozzarellaraastetta

Valkokastike

  • 1 l maitoa
  • 2 rkl voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • n. 1 tl suolaa
  • valkopippuria

Lisäksi

  • Uunivuoka (ainakin 7 cm korkea)

Valmistusohje

Pilko valkosipulit ja sipuli pieneksi ja paista miedolla lämmöllä tilkassa oliiviöljyä. Ota lasagnen täytettä varten laakea kasari tai wokki.

Kun sipulit ovat pehmenneet ja ottaneet hieman kullankeltaista väriä, lisää pannulle kesäkurpitsa ja paista kunnes se hieman pehmenee. Laita pannulle kesäkurpitsan jälkeen tomaatit ja kun seos alkaa kiehahtamaan, lisää pinaatti hieman kerrallaan. Pinaatti kutistuu paistettaessa ja pannuun tulee tilaa.

Mausta muskotilla, suolalla ja valkopippurilla. Nypi seokseen myös runsaasti tuoretta timjamia tai oreganoa. Siirrä sivuun odottamaan lasagnen kokoamista.

Kiehauta voi kasarissa ja sirottele voihin vehnäjauhot. Paista jauhoja hetki, sekoita rakennetta rikki vispilällä, ettei vehnä paakkuunnu. Kaada maito kasariin varovasti koko ajan sekoittaen kunnes valkokastike saostuu melko paksuksi, tähän menee n. 5 minuuttia.

Aloita laittamalla voidellun vuoan pohjalle pinaattiseosta. Lado sen päälle lasagnelevyjä ja kauho lasagnen päälle kevyt kerros valkokastiketta. Valkokastikkeen ei tarvitse peittää pinaattikerrosta, normaaliin uunivuokaan riittää pari soppakauhallista/kerros.

Murenna sormin vuohenjuustosta parin kolmen sentin kokoisia möykkyjä ja heitä niitä valkokastikkeen päälle ennen uuden lasagnelevykerroksen lisäämistä. Vuohenjuustoa ei tarvitse paljoa, kuutisen möykkyä/kerros on riittävä määrä maustamaan lasagnea kevyesti. Jatka edellisen kaavan mukaan kunnes olet käyttänyt kaikki lasagnelevyt tai kunnes vuoka täyttyy.

Vuoan yläreunaan on hyvä jättää 2 cm puskuri, koska lasagne turpoaa ja kohoaa uunissa. Viimeisenä kerroksena tulisi olla ohut valkokastikekerros jonka päälle voit halutessasi ripotella juustoraastetta tai koristella sen tomaattiviipaleilla.

Paista lasagnea uunissa 165 asteessa noin 50 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.