Klassinen lasagne bolognese

Klassisen lasagnen tekeminen vaatii hieman puuhastelua, mutta lopputulos palkitsee vaivan. Lasagne on kaikkien suosikki niin arkena kuin juhlanakin.

4 annosta

  • 15 lasagnelevyä

Béchamelkastike

  • 100 g voita
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Bolognesekastike

  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 50 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1/4 tl timjamia
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä

Gratinointiin

  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Béchamelkastike: Kiehauta maito kattilassa. Sulata voi toisessa, isossa kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Nosta kattila takaisin levylle ja lisää keitetty maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Bolognesekastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja selleri ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuullota vihannekset pehmeiksi voissa. Lisää jauheliha ja ruskista. Sirottele päälle jauhot, sekoita, laimenna lihaliemellä ja tomaattimurskalla. Mausta kastike yrttimausteilla ja tomaattipyreellä. Purista joukkoon valkosipuli. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kannen alle 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, béchamelkastiketta ja lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi tulee béchamelkastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja gratinoi 45-50 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!