Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Klassinen lasagne bolognese

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassisen lasagnen tekeminen vaatii hieman puuhastelua, mutta lopputulos palkitsee vaivan. Lasagne on kaikkien suosikki niin arkena kuin juhlanakin.

4 annosta

  • 15 lasagnelevyä

Béchamelkastike

  • 100 g voita
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Bolognesekastike

  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 50 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1/4 tl timjamia
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä

Gratinointiin

  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Béchamelkastike: Kiehauta maito kattilassa. Sulata voi toisessa, isossa kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Nosta kattila takaisin levylle ja lisää keitetty maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Bolognesekastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja selleri ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuullota vihannekset pehmeiksi voissa. Lisää jauheliha ja ruskista. Sirottele päälle jauhot, sekoita, laimenna lihaliemellä ja tomaattimurskalla. Mausta kastike yrttimausteilla ja tomaattipyreellä. Purista joukkoon valkosipuli. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kannen alle 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, béchamelkastiketta ja lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi tulee béchamelkastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja gratinoi 45-50 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Lasagne BéchamelJauhelihalasagneLasagne BologneseLammaslasagneJauhelihalla täytetty conchigialeGunillan lasagne
LasagneLiharuokaKastikkeet ja dipitPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne
  • 03.02.202312:38
    Makkarapasta

    Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

  • 25.02.202209:06
    Kasvislasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 17.03.202014:03
    Pääruoat

    Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

  • 05.06.201912:32
    Pääruoat

    Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

  • 29.01.201814:27
    Kasvislasagne

    Kasvislasagne