Klassinen lasagne bolognese
Klassisen lasagnen tekeminen vaatii hieman puuhastelua, mutta lopputulos palkitsee vaivan. Lasagne on kaikkien suosikki niin arkena kuin juhlanakin.
4 annosta
- 15 lasagnelevyä
Béchamelkastike
- 100 g voita
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Bolognesekastike
- 300 g naudan jauhelihaa
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 50 g juuriselleriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 1 tl vehnäjauhoja
- 2 dl lihalientä
- 1 rkl oreganoa
- 1/4 tl timjamia
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 2 rkl tomaattipyreetä
Gratinointiin
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
1. Béchamelkastike: Kiehauta maito kattilassa. Sulata voi toisessa, isossa kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Nosta kattila takaisin levylle ja lisää keitetty maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Bolognesekastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja selleri ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuullota vihannekset pehmeiksi voissa. Lisää jauheliha ja ruskista. Sirottele päälle jauhot, sekoita, laimenna lihaliemellä ja tomaattimurskalla. Mausta kastike yrttimausteilla ja tomaattipyreellä. Purista joukkoon valkosipuli. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kannen alle 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, béchamelkastiketta ja lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi tulee béchamelkastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja gratinoi 45-50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa