Kanasalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667650/landscape16_9/515/290/afd83566736417cbb339578a6924588c/ZC/902540-1842.jpg)
Jos sinulta on jäänyt yli kanaa toiselta aterialta, tai jos ostat valmiiksi grillatun broilerin, voit valmistaa tämän herkullisen salaatin. Täydellistä pikaruokaa, kun haluat syödä terveellisesti.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 grillattu tai paistettu, kylmä broileri
- 50 g tuoreita pinaatinlehtiä
- 1 dl keitettyä, kylmää riisiä
- 2 avokadoa
- 2 tl puristettua sitruunamehua
- 2 kypsää tomaattia
Kastike
- 2 tl valkoviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita viinietikka, suola ja pippuri. Vatkaa mukaan öljy ja lisää tilli.
2. Paloittele broilerinlihat tasaisiksi paloiksi. Asettele pinaatti ja riisi tarjoiluvadin pohjalle. Halkaise ja viipaloi avokadot, pirskota viipaleille sitruunaa ja laita vadille, lisää kanat. Lohko tomaatit ja asettele päällimmäiseksi.
3. Lusikoi kastike salaatille ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka