Kanasalaatti
Jos sinulta on jäänyt yli kanaa toiselta aterialta, tai jos ostat valmiiksi grillatun broilerin, voit valmistaa tämän herkullisen salaatin. Täydellistä pikaruokaa, kun haluat syödä terveellisesti.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 grillattu tai paistettu, kylmä broileri
- 50 g tuoreita pinaatinlehtiä
- 1 dl keitettyä, kylmää riisiä
- 2 avokadoa
- 2 tl puristettua sitruunamehua
- 2 kypsää tomaattia
Kastike
- 2 tl valkoviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita viinietikka, suola ja pippuri. Vatkaa mukaan öljy ja lisää tilli.
2. Paloittele broilerinlihat tasaisiksi paloiksi. Asettele pinaatti ja riisi tarjoiluvadin pohjalle. Halkaise ja viipaloi avokadot, pirskota viipaleille sitruunaa ja laita vadille, lisää kanat. Lohko tomaatit ja asettele päällimmäiseksi.
3. Lusikoi kastike salaatille ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan