Kalastajanvaimon salaatti

Kun valitset oikein isoja ja hienoja katkarapuja, sillä tämä salaatti kelpaa vaikka juhlapöytään. Tämä on parasta - ja kauneinta - vastatehtynä, sillä rasvakalanmäti saattaa värjätä, jos se on kosketuksissa muihin ruoka-aineisiin pidempään.

Neljälle

  • 200 g herkkusieniä siivuina
  • 1 sitruuna
  • 600 g katkarapuja kuorineen
  • 1 purkki mustaa rasvakalanmätiä
  • 3 kovaksikeitettyä munaa silppuna
  • 1 rasia maustekrassia
  • 1 vihersalaattikerä

Kastike

  • 2 rkl sinappia
  • 1 tl viinietikkaa
  • 2 rkl vettä
  • ½ dl öljyä
  • 2 kukkuraista rkl kermaviiliä
  • 1 dl tillisilppua
  • suolaa

Valmistusohje

1. Laita herkkusieniviipaleet kulhoon. Sekoita puolen sitruunan mehu suolarippusen kanssa ja kaada sieniviipaleille. Anna maustua hetki.

2. Kuori katkaravut. Asettele katkaravut, mäti, valutetut herkkusienet ja munahake kauniisti vadille, koristele sitruunasiivuilla.

3. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoile se erillään. Anna jokaisen syöjän annostella mielensä mukaiset ainekset salaatinlehdelle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja