Kalastajanvaimon salaatti
Kun valitset oikein isoja ja hienoja katkarapuja, sillä tämä salaatti kelpaa vaikka juhlapöytään. Tämä on parasta - ja kauneinta - vastatehtynä, sillä rasvakalanmäti saattaa värjätä, jos se on kosketuksissa muihin ruoka-aineisiin pidempään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 200 g herkkusieniä siivuina
- 1 sitruuna
- 600 g katkarapuja kuorineen
- 1 purkki mustaa rasvakalanmätiä
- 3 kovaksikeitettyä munaa silppuna
- 1 rasia maustekrassia
- 1 vihersalaattikerä
Kastike
- 2 rkl sinappia
- 1 tl viinietikkaa
- 2 rkl vettä
- ½ dl öljyä
- 2 kukkuraista rkl kermaviiliä
- 1 dl tillisilppua
- suolaa
Valmistusohje
1. Laita herkkusieniviipaleet kulhoon. Sekoita puolen sitruunan mehu suolarippusen kanssa ja kaada sieniviipaleille. Anna maustua hetki.
2. Kuori katkaravut. Asettele katkaravut, mäti, valutetut herkkusienet ja munahake kauniisti vadille, koristele sitruunasiivuilla.
3. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoile se erillään. Anna jokaisen syöjän annostella mielensä mukaiset ainekset salaatinlehdelle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria