Kalapihvit ruohosipulikastikkeessa
Kalapihvit ovat aikuiseen makuun, mutta yhtä hyvin niistä voi tulla lasten ja nuorison suosikkiruokaa. Mätikastikkeella maustettuna ne ovat joka tapauksessa varteenotettava vaihtoehto kalan ystäville. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita tai grillattuja hampurilaissämpylöitä klassisine lisukkeineen.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
4 annosta
- 600 g ruodotonta kalafileetä
- 1 nippu ruohosipulia
- 2 munankeltuaista
- suolaa
- pippuria
- öljyä paistamiseen
Kastike
- 3 dl kermaviiliä
- 2 rkl mätiä
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Hienonna kalafilee isolla veitsellä tai tehosekoittimessa. Hienonna ruohosipuli ja lisää kalaseokseen. Lisää munankeltuaiset ja mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile pihveiksi.
2. Sekoita kermaviili, mäti, tilli ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Grillaa tai paista pihvit niin, että ne ovat pinnalta kullanruskeita ja sisältä mehukkaita. Tarjoa lisänä kastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan