Kala-vihannespata
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667218/landscape16_9/515/290/66c485e568525d3e51d1b2e970937ca0/yy/899113-1599.jpg)
Tämä on sekä kevyt että maukas ruokalaji. Elleivät linjat ole sinulle ongelma, tarjoile ruoka mielellään valkosipulimajoneesin kanssa. Voit muunnella pataa vaihtamalla persiljan tilliin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kolmelle-neljälle
- n. 600 g kalafileetä
- 1 rkl rapsiöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 1-2 sipulia
- 1 iso paprika, viipaloituna
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kaada öljy pannuun ja lisää kala. Mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla.
2. Viipaloi sipulit, laita sipuli ja paprika kalan päälle, ripottele päälle persiljaa.
3. Hauduta hiljalleen kannen alla 10-15 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Riisi tai perunamuusi ovat hyviä lisukkeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka