Kala- ja äyriäisvartaat
Tämä on mukava, maukas ja aika nopeasti valmistuva perjantairuoka. Vartaat marinoidaan samalla kun riisi kiehuu, ja niiden valmistus käy sen jälkeen nopeasti. Ruokalajin valmistukseen tarvitset puutikkuja tai muita vartaita.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Viidelle
- 500 g kiinteitä kalafileitä
- 2 paprikaa, eri värisiä
- 5 tuoretta herkkusientä
- 5 jättikatkarapua
- 5 kampasimpukkaa
- 4 rkl puristettua sitruunamehua
- 2 tl neutraalia öljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
- grillattuja vihanneksia
Valmistusohje
1. Paloittele kalafileet, paprika ja herkkusienet pienemmiksi paloiksi ja laita ne kampasimpukoiden sekä jättikatkarapujen kanssa kulhoon. Sekoita sitruunamehu, öljy, suola ja pippuri marinadiksi ja kaada muiden aineksien päälle. Marinoi 30 minuuttia. Laita puutikut veteen likoamaan. Pujota vuorotellen kalaa, äyriäisiä, paprikaa ja herkkusieniä vartaille.
2. Paista uunissa: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista tai grillaa vartaita muutama minuutti joka puolelta, laita sitten vartaat uuninkestävään vuokaan ja paista valmiiksi uunissa n. 5 minuuttia. Tai grillaa: Grillaa vartaat kuumalla hiilloksella 5-6 minuuttia. Käännä monta kertaa.
3. Tarjoile vartaat grillattujen kasvisten sekä keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka