Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kala- ja äyriäisvartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Viidelle

  • 500 g kiinteitä kalafileitä
  • 2 paprikaa, eri värisiä
  • 5 tuoretta herkkusientä
  • 5 jättikatkarapua
  • 5 kampasimpukkaa
  • 4 rkl puristettua sitruunamehua
  • 2 tl neutraalia öljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • grillattuja vihanneksia

Valmistusohje

1. Paloittele kalafileet, paprika ja herkkusienet pienemmiksi paloiksi ja laita ne kampasimpukoiden sekä jättikatkarapujen kanssa kulhoon. Sekoita sitruunamehu, öljy, suola ja pippuri marinadiksi ja kaada muiden aineksien päälle. Marinoi 30 minuuttia. Laita puutikut veteen likoamaan. Pujota vuorotellen kalaa, äyriäisiä, paprikaa ja herkkusieniä vartaille.

2. Paista uunissa: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista tai grillaa vartaita muutama minuutti joka puolelta, laita sitten vartaat uuninkestävään vuokaan ja paista valmiiksi uunissa n. 5 minuuttia. Tai grillaa: Grillaa vartaat kuumalla hiilloksella 5-6 minuuttia. Käännä monta kertaa.

3. Tarjoile vartaat grillattujen kasvisten sekä keitetyn riisin kera.

Tämä on mukava, maukas ja aika nopeasti valmistuva perjantairuoka. Vartaat marinoidaan samalla kun riisi kiehuu, ja niiden valmistus käy sen jälkeen nopeasti. Ruokalajin valmistukseen tarvitset puutikkuja tai muita vartaita.

Lisää aiheesta:

TandoorikatkaravutKala- ja äyriäisvartaat, grillivihannekset ja aioliKalaa, scampia ja vihanneksiaPaella á la Sami GaramMarinoidut naudanliha- ja kanavartaatHöyrytettyä lohta, äyriäisiä ja vihanneksia
Kala-äyriäisvartaatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäisvartaat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalavartaat katkarapujen ja sahramiriisin kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kala- ja äyriäisvartaat, grillivihannekset ja aioli

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala- ja äyriäisvartaat

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pekoni-merikrottivartaat

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Tandoorimaustetut scampivartaat ja kurkkuraita