Juustokuminalla maustettua uunikalaa
Helppoa ja maukasta! Käytä mieleistäsi kalaa: turskaa, seitiä, kuhaa... Jos käytät pakastekalaa, voit valmistaa sen hieman jäisenä, mutta lisää silloin valmistusaikaan 5-10 minuuttia. Tarjoile keitetyn riisin kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 600 g kalafileetä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl vettä
- 2 tomaattia
- 2 rkl silputtua persiljaa
Valmistusohje
1. Lämmintä uuni 175 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipuli ja kuullota paistinpannulla öljyssä. Sekoita joukkoon juustokumina, tomaattipyree ja vesi.
2. Kaada hieman öljyä uunivuokaan. Asettele vuokaan kalafileet ja kaada kastike päälle. Viipaloi tomaatit, asettele ne fileiden päälle ja valuta pinnalle hieman öljyä.
3. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 15 minuutin ajan. Poista folio ja paista vielä 10-15 minuuttia. Ripottele päälle persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut