Juustokuminalla maustettua uunikalaa
Helppoa ja maukasta! Käytä mieleistäsi kalaa: turskaa, seitiä, kuhaa... Jos käytät pakastekalaa, voit valmistaa sen hieman jäisenä, mutta lisää silloin valmistusaikaan 5-10 minuuttia. Tarjoile keitetyn riisin kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 600 g kalafileetä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl vettä
- 2 tomaattia
- 2 rkl silputtua persiljaa
Valmistusohje
1. Lämmintä uuni 175 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipuli ja kuullota paistinpannulla öljyssä. Sekoita joukkoon juustokumina, tomaattipyree ja vesi.
2. Kaada hieman öljyä uunivuokaan. Asettele vuokaan kalafileet ja kaada kastike päälle. Viipaloi tomaatit, asettele ne fileiden päälle ja valuta pinnalle hieman öljyä.
3. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 15 minuutin ajan. Poista folio ja paista vielä 10-15 minuuttia. Ripottele päälle persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike