Juhannuksen sillisalaatti

Matjessilli kuuluu uusien perunoiden kumppanina pohjoismaiseen juhannukseen. Tätä versiota yksinkertaisemmaksi - eikä maukkaammaksi - voi juhla-ateria tulla. Lisäksi se on helppo tehdä isollekin joukolle.

4 hengelle

  • 4 matjessillifileetä
  • 20 salaatinlehteä
  • 2 kovaksikeitettyä munaa
  • 2 tomaattia
  • ruohosipulia hienonnettuna
  • 12 uutta perunaa
  • 1/2 dl kermaviiliä
  • 1/2 créme fraiche (ranskankermaa)

Valmistusohje

1. Pese perunat hyvin ja keitä ne suolatussa vedessä nipinnapin kypsiksi. Leikkaa sillifileet pienemmiksi paloiksi. Kuutioi tomaatit ja leikkaa munat lohkoiksi. Kuutioi lämpimät perunat.

2 Laita salaatinlehdet neljälle lautaselle. Jaa niiden päälle silliviipaleet, tomaatit, munalohkot ja perunakuutiot. Perunat saavat mielellään olla haaleita tarjolle tuotaessa.

3. Sekoita kermaviili ja ranskankerma keskenään, lusikoi se salaatin päälle ja ripottele kaiken ylle ruohosipulia. Tillikin sopii, kuten myös kirkas snapsi ja kylmä olut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!