Juhannuksen sillisalaatti

Matjessilli kuuluu uusien perunoiden kumppanina pohjoismaiseen juhannukseen. Tätä versiota yksinkertaisemmaksi - eikä maukkaammaksi - voi juhla-ateria tulla. Lisäksi se on helppo tehdä isollekin joukolle.

4 hengelle

  • 4 matjessillifileetä
  • 20 salaatinlehteä
  • 2 kovaksikeitettyä munaa
  • 2 tomaattia
  • ruohosipulia hienonnettuna
  • 12 uutta perunaa
  • 1/2 dl kermaviiliä
  • 1/2 créme fraiche (ranskankermaa)

Valmistusohje

1. Pese perunat hyvin ja keitä ne suolatussa vedessä nipinnapin kypsiksi. Leikkaa sillifileet pienemmiksi paloiksi. Kuutioi tomaatit ja leikkaa munat lohkoiksi. Kuutioi lämpimät perunat.

2 Laita salaatinlehdet neljälle lautaselle. Jaa niiden päälle silliviipaleet, tomaatit, munalohkot ja perunakuutiot. Perunat saavat mielellään olla haaleita tarjolle tuotaessa.

3. Sekoita kermaviili ja ranskankerma keskenään, lusikoi se salaatin päälle ja ripottele kaiken ylle ruohosipulia. Tillikin sopii, kuten myös kirkas snapsi ja kylmä olut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.