Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Joulusilli

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 2 purkkia à 420 g liotettua, maustamatonta silliä

Maustamiseen

  • 30 kokonaista maustepippuria
  • 30 kokonaista mustapippuria
  • 12 mausteneilikkaa
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 punasipulia

Liemi

  • 1 dl etikkaa
  • 1,5 dl vettä
  • 1,5 dl sokeria

Valmistusohje

1. Sekoita kasarissa etikka, vesi ja sokeri, kiehauta liemi ja jäähtyä. Murskaa pippurit ja neilikat morttelissa, lisää sinapinsiemenet ja murennetut laakerinlehdet.

2. Kuori ja suikaloi sipuli. Huuhtele sillifileet kylmässä vedessä ja leikkaa ne palasiksi. Lado purkkiin tai ruukkuun kerroksittain silliä, maustesekoitusta ja sipulia. Ylin kerros pitää olla sipulia.

3. Kaada liemi päälle ja sulje kansi tai peitä tuorekelmulla. Anna maustua kylmässä vähintään 24 tuntia.

Sillin valmistus pitää aloittaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä sen pitää maustua 24 tuntia. Kata pöytään sillin seuraksi näkkileipää, voita, huurteista olutta ja pieni snapsitilkka.

Lisää aiheesta:

Raikas sitruunasilliSherrysilliPunaviinimarinoitu silliGunillan maustesilliNopea lasimestarinsilliLasimestarinsilli
MaustesilliAlkuruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonJouluGoGreenLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilli
  • 21.12.201509:05
    Päivän resepti

    Hellapoliisin sinappisilli

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Raikas sitruunasilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Joulun sherrysilli

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keltainen silli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kuminasilli