Joulusilli

Sillin valmistus pitää aloittaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä sen pitää maustua 24 tuntia. Kata pöytään sillin seuraksi näkkileipää, voita, huurteista olutta ja pieni snapsitilkka.

Neljälle

  • 2 purkkia à 420 g liotettua, maustamatonta silliä

Maustamiseen

  • 30 kokonaista maustepippuria
  • 30 kokonaista mustapippuria
  • 12 mausteneilikkaa
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 punasipulia

Liemi

  • 1 dl etikkaa
  • 1,5 dl vettä
  • 1,5 dl sokeria

Valmistusohje

1. Sekoita kasarissa etikka, vesi ja sokeri, kiehauta liemi ja jäähtyä. Murskaa pippurit ja neilikat morttelissa, lisää sinapinsiemenet ja murennetut laakerinlehdet.

2. Kuori ja suikaloi sipuli. Huuhtele sillifileet kylmässä vedessä ja leikkaa ne palasiksi. Lado purkkiin tai ruukkuun kerroksittain silliä, maustesekoitusta ja sipulia. Ylin kerros pitää olla sipulia.

3. Kaada liemi päälle ja sulje kansi tai peitä tuorekelmulla. Anna maustua kylmässä vähintään 24 tuntia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!