Joulusilli
Sillin valmistus pitää aloittaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä sen pitää maustua 24 tuntia. Kata pöytään sillin seuraksi näkkileipää, voita, huurteista olutta ja pieni snapsitilkka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 purkkia à 420 g liotettua, maustamatonta silliä
Maustamiseen
- 30 kokonaista maustepippuria
- 30 kokonaista mustapippuria
- 12 mausteneilikkaa
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 2 laakerinlehteä
- 2 punasipulia
Liemi
- 1 dl etikkaa
- 1,5 dl vettä
- 1,5 dl sokeria
Valmistusohje
1. Sekoita kasarissa etikka, vesi ja sokeri, kiehauta liemi ja jäähtyä. Murskaa pippurit ja neilikat morttelissa, lisää sinapinsiemenet ja murennetut laakerinlehdet.
2. Kuori ja suikaloi sipuli. Huuhtele sillifileet kylmässä vedessä ja leikkaa ne palasiksi. Lado purkkiin tai ruukkuun kerroksittain silliä, maustesekoitusta ja sipulia. Ylin kerros pitää olla sipulia.
3. Kaada liemi päälle ja sulje kansi tai peitä tuorekelmulla. Anna maustua kylmässä vähintään 24 tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan