Sillin valmistus pitää aloittaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä sen pitää maustua 24 tuntia. Kata pöytään sillin seuraksi näkkileipää, voita, huurteista olutta ja pieni snapsitilkka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 purkkia à 420 g liotettua, maustamatonta silliä
Maustamiseen
- 30 kokonaista maustepippuria
- 30 kokonaista mustapippuria
- 12 mausteneilikkaa
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 2 laakerinlehteä
- 2 punasipulia
Liemi
- 1 dl etikkaa
- 1,5 dl vettä
- 1,5 dl sokeria
Valmistusohje
1. Sekoita kasarissa etikka, vesi ja sokeri, kiehauta liemi ja jäähtyä. Murskaa pippurit ja neilikat morttelissa, lisää sinapinsiemenet ja murennetut laakerinlehdet.
2. Kuori ja suikaloi sipuli. Huuhtele sillifileet kylmässä vedessä ja leikkaa ne palasiksi. Lado purkkiin tai ruukkuun kerroksittain silliä, maustesekoitusta ja sipulia. Ylin kerros pitää olla sipulia.
3. Kaada liemi päälle ja sulje kansi tai peitä tuorekelmulla. Anna maustua kylmässä vähintään 24 tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.