Jouluntuoksuiset maustesilakat
Julkaistu
Tämä ruokalaji pitäisi löytyä jokaisesta sillipöydästä! Muista, että valmistamiseen kuluu muutama päivä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- noin 800 g silakkaa, selkäruotoineen
- 3 dl vettä
- 1 ½ dl etikkaa
- ½ dl suolaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 rkl valkopippuria, murskattuina
- 1 rkl maustepippuria, murskattuina
- 10 mausteneilikkaa
- 2 laakerinlehteä, murustettuina
- 2-3 keltasipulia, viipaleina
- tilliä ja hienonnettua punasipulia tarjoiluun
Valmistusohje
1. Sekoita etikka ja vesi, kaada liemi kaloille ja anna vetäytyä jääkaapissa 12 tuntia.
2. Valuta kalat. Sekoita suola, sokeri, mausteet ja laakerinlehti.
3. Lado vuorotellen silakkaa, sipulia ja mausteita astiaan. Laita jääkaappiin 3 vuorokaudeksi ja paina kaloja alaspäin liemessä joka päivä. Laita ennen tarjoilua päälle uutta tilliä ja sipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan