Joulun sherrysilli
Tilkka sherryä ja tomaattimehua antavat tälle sillisäilykkeelle makua. Sherrysilli näyttää mukavalta joulupöydässä punaisuudessaan. Ja se on lisäksi hyvää. Lientä ei tarvitse keittää, se vain sekoitetaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 valutettua sillifileetä
- ½ dl etikkaa
- 1 dl kidesokeria
- 1 ½ dl vettä
- 1 punasipuli viipaleina
- 1 pieni porkkana viipaleina
- 8 kokonaista maustepippuria
- 1 laakerinlehti
- 2 rkl kuivaa sherryä
- ½ dl tomaattimehua
Valmistusohje
1. Sekoita etikkaliemi etikasta, kidesokerista, vedestä, tomaattimehusta ja sherrystä. Sekoita kunnolla niin että sokeri liukenee. Mausta maustepippureilla ja laakerinlehdellä.
2. Laita hyvin valutetut sillifileet liemeen. Anna maustua jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.
3. Paloittele silli ja koristele hienonnetulla punasipulilla, porkkanalla ja murskatuilla maustepippureilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka