Joulun sherrysilli

Tilkka sherryä ja tomaattimehua antavat tälle sillisäilykkeelle makua. Sherrysilli näyttää mukavalta joulupöydässä punaisuudessaan. Ja se on lisäksi hyvää. Lientä ei tarvitse keittää, se vain sekoitetaan.

Neljälle

  • 4 valutettua sillifileetä
  • ½ dl etikkaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 punasipuli viipaleina
  • 1 pieni porkkana viipaleina
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl kuivaa sherryä
  • ½ dl tomaattimehua

Valmistusohje

1. Sekoita etikkaliemi etikasta, kidesokerista, vedestä, tomaattimehusta ja sherrystä. Sekoita kunnolla niin että sokeri liukenee. Mausta maustepippureilla ja laakerinlehdellä.

2. Laita hyvin valutetut sillifileet liemeen. Anna maustua jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.

3. Paloittele silli ja koristele hienonnetulla punasipulilla, porkkanalla ja murskatuilla maustepippureilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!