Joulun kaalit

Kaikilla on omat suosikkikaalinsa – tässä voit valita suosikkisi tai valmistaa kaikki kolme: Ruskeaa kaalia, hieman hienostuneempaa punakaalia tai kermaista lehtikaalia.

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Ruskea kaali

  • n. 2 kg hienoksi suikaloitua keräkaalia
  • 4 rkl margariinia tai ihraa
  • 3 rkl siirappia
  • n. ¾ l lientä tai kinkkulientä

Punakaali

  • 1 pieni punakaalinkerä, hienoksi suikaloituna
  • 2 rkl margariinia
  • 2-3 omenaa, lohkoina
  • 1 dl punaviiniä
  • 1-2 rkl siirappia
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 3-4 kokonaista valko- ja maustepippuria
  • 1-2 rkl viinimarjahyytelöä

Pitkäkaali

  • 1-2 lehtikaalia
  • kinkkulientä tai lihalientä
  • n. 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskeakaali: Ruskista kaalit margariinissa tai ihrassa vähän kerrallaan ja laita uunipannuun. Laita päälle siirappia ja lientä.

2. Laita uunin keskitasolle n. 1 tunniksi tai kunnes kaali tuntuu valmiilta. Sekoittele välillä. Lisää tarvittaessa lientä paistamisen aikana.

3. Punakaali: Paista kaalia pehmeämmäksi margariinissa padassa.

4. Lisää muut ainekset ja keitä hiljalleen kannen alla n. 1 tunti. Lisää vettä tai lientä tarvittaessa.

5. Pitkäkaali: Revi lehdet varsista ja huuhdo tarkoin. Laita ne kiehuvaan liemeen 5 minuutiksi. Valuta ja hienonna.

6. Laita kaali pataan, jossa on hieman margariinia pohjalla, lisää kermaa ja keittele kaali hiljalleen pehmeäksi. Mausta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!