Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Joulun kaalit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaikilla on omat suosikkikaalinsa – tässä voit valita suosikkisi tai valmistaa kaikki kolme: Ruskeaa kaalia, hieman hienostuneempaa punakaalia tai kermaista lehtikaalia.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Ruskea kaali

  • n. 2 kg hienoksi suikaloitua keräkaalia
  • 4 rkl margariinia tai ihraa
  • 3 rkl siirappia
  • n. ¾ l lientä tai kinkkulientä

Punakaali

  • 1 pieni punakaalinkerä, hienoksi suikaloituna
  • 2 rkl margariinia
  • 2-3 omenaa, lohkoina
  • 1 dl punaviiniä
  • 1-2 rkl siirappia
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 3-4 kokonaista valko- ja maustepippuria
  • 1-2 rkl viinimarjahyytelöä

Pitkäkaali

  • 1-2 lehtikaalia
  • kinkkulientä tai lihalientä
  • n. 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskeakaali: Ruskista kaalit margariinissa tai ihrassa vähän kerrallaan ja laita uunipannuun. Laita päälle siirappia ja lientä.

2. Laita uunin keskitasolle n. 1 tunniksi tai kunnes kaali tuntuu valmiilta. Sekoittele välillä. Lisää tarvittaessa lientä paistamisen aikana.

3. Punakaali: Paista kaalia pehmeämmäksi margariinissa padassa.

4. Lisää muut ainekset ja keitä hiljalleen kannen alla n. 1 tunti. Lisää vettä tai lientä tarvittaessa.

5. Pitkäkaali: Revi lehdet varsista ja huuhdo tarkoin. Laita ne kiehuvaan liemeen 5 minuutiksi. Valuta ja hienonna.

6. Laita kaali pataan, jossa on hieman margariinia pohjalla, lisää kermaa ja keittele kaali hiljalleen pehmeäksi. Mausta.

Lisää aiheesta:

Kolmen sortin kaaliaPunakaali omenallaPerinteinen hapanpaistiIsoäidin marinoitu naudanpaistiLampaanpaisti paistetun kaalin keraMehevä pihvipiirakka
KasvislisukeKananmunatonJouluLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke
  • 15.12.202410:03
    Välipalat

    Kukkakaali libanolilaisittain

  • 27.07.201607:54
    Lisäkeruoat

    Kermainen paprikasalsa

  • 27.04.201609:45
    Juusto

    Munajuustoa ja punajuurta

  • 31.07.201514:16
    Kaalisalaatti

    Kaleslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutetut endiivit