Lampaanpaisti paistetun kaalin kera

Lammas ja kaali ne yhteen soppii! Se tiedetään maailmalla ja meillä; joka maassa on oma lammaskaalinsa. Tässä niistä yksi.

6-8 hengelle

  • 1,5-2 kg lampaanpaisti

Marinadi

  • 3 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl viinietikkaa
  • 3 persiljanoksaa silputtuna
  • 2 sipulia silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 2 dl purjoa silputtuna
  • 1 sitruunan mehu

Kaali

  • 1 kg puna- tai valkokaalia
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl soijaa
  • 2 dl vettä
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • suolaa

Valmistusohje

1. Pane paisti astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja kaada paistin päälle. Pane jääkaappiin vuorokaudeksi ja kääntele muutaman kerran.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Aseta paisti ritilälle uunipannun päälle. Siivilöi marinadi ja laita vihannekset lihan ympärille. Paina lihaan paistomittari. Paista uunin keskitasolla, kunnes mittari näyttää 70 astetta. Valele silloin tällöin marinadilla paistamisen aikana.

3. Suikaloi kaali ohuelti. Sulata voi padassa, laita kaalisuikaleet joukkoon ja ruskista käännellen. Lisää pataan siirappi ja fariini ja paista edelleen. Lisää soija ja vesi, mausta, ja anna kaalin porista kannen alla 30-40 minuuttia.

4. Viipaloi paisti ja tarjoile kaalin ja paistettujen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!