Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaanpaisti paistetun kaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lammas ja kaali ne yhteen soppii! Se tiedetään maailmalla ja meillä; joka maassa on oma lammaskaalinsa. Tässä niistä yksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

6-8 hengelle

  • 1,5-2 kg lampaanpaisti

Marinadi

  • 3 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl viinietikkaa
  • 3 persiljanoksaa silputtuna
  • 2 sipulia silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 2 dl purjoa silputtuna
  • 1 sitruunan mehu

Kaali

  • 1 kg puna- tai valkokaalia
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl soijaa
  • 2 dl vettä
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • suolaa

Valmistusohje

1. Pane paisti astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja kaada paistin päälle. Pane jääkaappiin vuorokaudeksi ja kääntele muutaman kerran.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Aseta paisti ritilälle uunipannun päälle. Siivilöi marinadi ja laita vihannekset lihan ympärille. Paina lihaan paistomittari. Paista uunin keskitasolla, kunnes mittari näyttää 70 astetta. Valele silloin tällöin marinadilla paistamisen aikana.

3. Suikaloi kaali ohuelti. Sulata voi padassa, laita kaalisuikaleet joukkoon ja ruskista käännellen. Lisää pataan siirappi ja fariini ja paista edelleen. Lisää soija ja vesi, mausta, ja anna kaalin porista kannen alla 30-40 minuuttia.

4. Viipaloi paisti ja tarjoile kaalin ja paistettujen perunoiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Marinoitu lapapaistiLammaspaistia rosmariinin keraVanhanajan hirvipaistiSauerbratenMarinoitu häränpaistiPorsaanpaistia ja punakaalia
LampaanpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti
  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lampaanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanpaisti provencale

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolassa paistettu lampaanpaisti