Lampaanpaisti paistetun kaalin kera
Lammas ja kaali ne yhteen soppii! Se tiedetään maailmalla ja meillä; joka maassa on oma lammaskaalinsa. Tässä niistä yksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
6-8 hengelle
- 1,5-2 kg lampaanpaisti
Marinadi
- 3 dl rypsiöljyä
- 0,5 dl viinietikkaa
- 3 persiljanoksaa silputtuna
- 2 sipulia silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 2 dl purjoa silputtuna
- 1 sitruunan mehu
Kaali
- 1 kg puna- tai valkokaalia
- 3 rkl voita
- 1 rkl siirappia
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 rkl soijaa
- 2 dl vettä
- 8 kokonaista maustepippuria
- suolaa
Valmistusohje
1. Pane paisti astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja kaada paistin päälle. Pane jääkaappiin vuorokaudeksi ja kääntele muutaman kerran.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Aseta paisti ritilälle uunipannun päälle. Siivilöi marinadi ja laita vihannekset lihan ympärille. Paina lihaan paistomittari. Paista uunin keskitasolla, kunnes mittari näyttää 70 astetta. Valele silloin tällöin marinadilla paistamisen aikana.
3. Suikaloi kaali ohuelti. Sulata voi padassa, laita kaalisuikaleet joukkoon ja ruskista käännellen. Lisää pataan siirappi ja fariini ja paista edelleen. Lisää soija ja vesi, mausta, ja anna kaalin porista kannen alla 30-40 minuuttia.
4. Viipaloi paisti ja tarjoile kaalin ja paistettujen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan