Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Isoäidin marinoitu naudanpaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä maistuu sunnuntaipäivälliseltä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kahdeksalle-kymmenelle

  • noin 2 kg naudanpaistia, sisäpaistia tai selkäpaistia

Marinadi

  • 6 dl kotikaljaa tai tummaa olutta
  • 1 ½ dl etikkaa
  • 2 tl murskattuja valkopippureita
  • 10 murskattua katajanmarjaa
  • 1 tl murskattuja maustepippureita
  • 2 murustettua laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 2 viipaloitua keltasipulia
  • 3 viipaloitua porkkanaa

Pataan

  • 4 dl naudanlientä kuutiosta
  • 4 dl siivilöityä marinadia
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 3 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl siivilöityä paistolientä
  • 2-3 dl kermaa

Lisukkeeksi

  • pieniä porkkanoita
  • vihreitä papuja
  • hyytelöä tai hillottuja pihlajanmarjoja
  • vihreitä herneitä

Valmistusohje

1. Laita liha syvään astiaan. Sekoita marinadi ja kaada se astiaan niin että liha peittyy, lisää tarvittaessa olutta niin että liha peittyy. Peitä astia ja laita jääkaappiin 1 vuorokaudeksi. Kääntele lihaa muutamaan kertaan.

2. Nosta liha astiasta ja kuivaa pyyhkeellä. Mausta suolalla ja pippurilla, ruskista hyvin joka puolelta voissa pannulla. Laita liha pataan.

3. Siivilöi marinadi. Kaada pataan vähän kerrallaan lientä ja marinadia, säästä se, jota et tarvitse kastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi.

4. Alenna lämpöä ja anna lihan hautua hiljalleen noin 1 ½ tuntia. Ruskista myös vihannekset ennen kuin lisäät ne pataan hauduttamisen loppua kohti. Nosta liha padasta, siivilöi liemi ja kuori pois rasva.

5. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen, lisää lientä ja kermaa. Mausta, lisää mielellään nokare hyytelöä kastikkeeseen. Tarjoile lisukkeiden kera.

Lisää aiheesta:

Marinoitu lapapaistiVanhanajan hirvipaistiVanhanajan hapanpaistiPerinteinen hapanpaistiSiiderimarinoitua kinkkua rypälekastikkeellaMarinoitu naudanpaisti hyytelöpäärynöiden kera
NaudanpaistiKananmunatonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta