Isoäidin marinoitu naudanpaisti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5657218/landscape16_9/515/290/f9c62b1ed642ed1e5df988ee971d3740/Sh/1004680-5875.jpg)
Tämä maistuu sunnuntaipäivälliseltä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle-kymmenelle
- noin 2 kg naudanpaistia, sisäpaistia tai selkäpaistia
Marinadi
- 6 dl kotikaljaa tai tummaa olutta
- 1 ½ dl etikkaa
- 2 tl murskattuja valkopippureita
- 10 murskattua katajanmarjaa
- 1 tl murskattuja maustepippureita
- 2 murustettua laakerinlehteä
- 1 tl timjamia
- 2 viipaloitua keltasipulia
- 3 viipaloitua porkkanaa
Pataan
- 4 dl naudanlientä kuutiosta
- 4 dl siivilöityä marinadia
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 3 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl siivilöityä paistolientä
- 2-3 dl kermaa
Lisukkeeksi
- pieniä porkkanoita
- vihreitä papuja
- hyytelöä tai hillottuja pihlajanmarjoja
- vihreitä herneitä
Valmistusohje
1. Laita liha syvään astiaan. Sekoita marinadi ja kaada se astiaan niin että liha peittyy, lisää tarvittaessa olutta niin että liha peittyy. Peitä astia ja laita jääkaappiin 1 vuorokaudeksi. Kääntele lihaa muutamaan kertaan.
2. Nosta liha astiasta ja kuivaa pyyhkeellä. Mausta suolalla ja pippurilla, ruskista hyvin joka puolelta voissa pannulla. Laita liha pataan.
3. Siivilöi marinadi. Kaada pataan vähän kerrallaan lientä ja marinadia, säästä se, jota et tarvitse kastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi.
4. Alenna lämpöä ja anna lihan hautua hiljalleen noin 1 ½ tuntia. Ruskista myös vihannekset ennen kuin lisäät ne pataan hauduttamisen loppua kohti. Nosta liha padasta, siivilöi liemi ja kuori pois rasva.
5. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen, lisää lientä ja kermaa. Mausta, lisää mielellään nokare hyytelöä kastikkeeseen. Tarjoile lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka