Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perinteinen hapanpaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kahdeksalle-kymmenelle

  • n. 2 kg naudan- tai hirvenpaistia

Marinadi

  • 6 dl kotikaljaa
  • 1 ½ dl etikkaa
  • 2 tl murskattuja valkopippureita
  • 1 tl murskattuja maustepippureita
  • 10 murskattua katajanmarjaa
  • 2-3 laakerinlehteä, murustettuna
  • 1 tl timjamia
  • 2 keltasipulia, viipaleina
  • 3-4 porkkanaa, viipaleina

Keittämiseen

  • 4 dl lihalientä
  • 4 dl siivilöityä marinadia
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 3 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl siivilöityä keittolientä
  • 2 dl kuohukermaa

Lisukkeeksi

  • pieniä porkkanoita, vihreitä herneitä, vihreitä papuja
  • hyytelöä tai hillottuja pihlajanmarjoja

Valmistusohje

1. Laita paisti syvään astiaan, ei liian isoon.

2. Sekoita marinadi ja kaada se lihalle niin että liha peittyy. Laita kylmään 3-4 päiväksi ja kääntele lihaa muutamaan kertaan.

3. Nosta liha marinadista ja valuta. Mausta joka puolelta suolalla ja pippurilla ja ruskista huolellisesti.

4. Laita liha pataan marinadin vihannesten kera. Lisää vähän kerrallaan lientä ja marinadia.

5. Hauduta hiljalleen kannen alla kunnes paisti on oikein mureaa, 1-2 tuntia.

6. Nosta liha padasta, siivilöi ja kuori liemen pinta.

7. Paista margariinia ja jauhoja kattilassa, lisää liemi ja kerma. Keitä kastiketta 10 minuuttia, mausta hyytelöllä tai heravoilla.

8. Tarjoile liha kastikkeen ja lisukkeiden kera.

Lisää aiheesta:

Marinoitu lapapaistiVanhanajan hirvipaistiVanhanajan hapanpaistiSiiderimarinoitua kinkkua rypälekastikkeellaMarinoitu naudanpaisti hyytelöpäärynöiden keraIsoäidin marinoitu naudanpaisti
NaudanpaistiKananmunatonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tässä klassisessa ruotsalaisruoassa on tyypillistä hapanimelää makua. Lihaa pitää marinoida muutama päivä, joten suunnittele hyvissä ajoin. Tarjoile kevyesti keitettyjen vihannesten ja perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta