Punakaali omenalla
Punakaali sopii hyvin perinteiseen joulupöytään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kg punakaalia
- 2 hapanta omenaa
- 1 keltasipuli
- 2+1 dl kasvislientä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
- 2 rkl voita
Valmistusohje
1. Puhdista ja huuhdo kaali. Leikkaa se neljään osaan, leikkaa pois kova sisus. Suikaloi kaali hienosti. Halkaise ja viipaloi sipuli ohuesti. Kuori ja viipaloi omenat.
2. Sulata voi tilavassa padassa, lisää kaali ja sipuli ja paista muutama minuutti välillä sekoittaen.
3. Lisää omenat, liemi, viinietikka, hunaja, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 1-1 ½ tuntia. Sekoittele välillä, jottei kaali pala pohjaan. Lisää tarvittaessa lientä. Vinkki: Jos lisäät valmiiksi keitettyyn kaaliin muutaman tipan viinietikkaa, se säilyttää kauniin, punaisen värinsä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia