Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kolmen sortin kaalia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Punakaali

  • n. 1 kg punakaalia
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl voita
  • 6 mausteneilikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 4-5 hapanta omenaa
  • 2 rkl mustaherukkahyytelöä

Pitkäkaali

  • 1 lehtikaali
  • 5 dl kinkun paistolientä tai muuta lientä
  • 1 rkl voita
  • n. 1 dl kermaa
  • valkopippuria

Ruskeakaali

  • n. 1 kg keräkaalia, hienoksi suikaloituna
  • 50 g voita
  • 3-4 rkl siirappia
  • 5 dl kinkun paistolientä tai muuta lientä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Punakaali: Suikaloi kaali ja lohko sipuli. Paista sipulia ja kaalia voissa padassa. Lisää mausteneilikat, sokeri, viinietikka ja suola, hauduta kannen alla puoli tuntia. Kuori ja lohko omenat, lisää ne sekä hyytelö pataan ja keitä kunnes kaali on pehmennyt.

2. Pitkäkaali: Huuhdo kaali, irrota lehdet ja keitä niitä 5 minuuttia kinkun paistoliemessä. Nosta lehdet kattilasta ja hienonna ne. Paista kaalisilppua voissa padassa, lisää kerma ja mausta pippurilla. Keitä 5 minuuttia.

Kaalit eri muodoissaan ovat joulupöydän klassikkoja, mutta sopivat myös liharuokien lisukkeeksi vuoden ympäri. Jos käytät kinkun paistoliemen sijaan kasvislientä, ruoista tulee täysin vegetaarisia.

3. Ruskeakaali: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskista kaali erissä voissa paistinpannussa, lisää siirappi. Laita kaalit uunipannuun, kaada päälle kinkun paistoliemi ja laita pannu uuniin n. 1 tunniksi. Sekoittele kaalia muutaman kerran paistamisen aikana ja suolaa.

Lisää aiheesta:

Valkosipulinen punajuurikeittoJoulun kaalitHalstrattua kalaa savoijinkaalin keraPunakaalia ja maksaaPorsaanpaistia ja punakaaliaNopea ranskalainen lihapata
KaalisalaattiAlkuruoatKananmunatonGluteenitonJouluLisäkeruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Kaalisalaatti
  • 23.10.202413:10
    Nopeat ja helpot

    Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit

  • 07.05.202111:34
    Grillaus

    Coleslaw ilman majoneesia – Kari Aihisen raikas fenkolislaw

  • 08.06.201807:20
    Pitaleivät

    Grillatut nyhtökaurapihvit pitataskussa, kaali-omenasalaattia ja sweet chili- majoneesi

  • 30.12.201514:51
    Päivän resepti

    Juustoinen vehnä-punakaalisalaatti

  • 10.04.201409:01
    Alkuruoat

    Aasialainen kaalisalaatti ja uppopaistettua ruusukaalia