Mehevä pihvipiirakka
Ruokaisa piiras joka sopii nälkäiselle. Tarjoile salaatin kanssa.
8 palaan
- 2-3 levyä pakastettua voitaikinaa
- 1 vatkattu muna
Marinadi
- 1 ½ dl punaviiniä
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1 dl vettä
Täyte
- 600-700 g naudanlihaa
- 1 tl timjamia
- 300-400 g herkkusieniä, viipaleina
- 2-3 paprikaa, suikaleina
- ½ purjo, ohuina viipaleina
- 1-2 keltasipulia, lohkoina
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kuohukermaa
- 2 ½ dl lientä
- 1-2 rkl tomaattipyreetä
- suolaa, mustapippuria ja voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita marinadi. Suikaloi lihat ja laita ne marinadissa 3-5 tunniksi jääkaappiin.
2. Ota lihat marinadista ja siivilöi marinadi. Ruskista lihat voissa ja laita pataan. Mausta.
3. Paista sipulia ja purjoa ilman että ne saavat väriä, lisää paprika muutamaksi minuutiksi, kaada kaikki pataan. Paista sieniä kunnes kaikki neste on haihtunut ja lisää pataan. Puuteroi päälle jauhoja, sekoita. Lisää tomaattipyree, kerma ja liemi. Anna kiehua hiljalleen kunnes liha tuntuu murealta, n. 20 minuuttia.
4. Kaada lihaseos suureen uunivuokaan.
5. Kaulitse voitaikinalevyt kevyesti. Ota taikinapyörällä 2-3 cm leveitä suikaleita ja laita ne lihan päälle ruudukoksi. Penslaa taikina munalla ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje