Joppen katkarapusalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5679756/landscape16_9/515/290/b28462174a5d5ab3f1a7e15e0132d9fb/rN/885103-4779.jpg)
Tukholman ykkösravintoloihin kuuluva Riche kehitti aikoinaan katkarapusalaatin, joka sai nimensä Dramatenin silloisen johtajan Ragnar Joppe Josephsonin mukaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 1 kg tuoreita katkarapuja (kuorellisia)
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 4 tomaattia
- 4 kovaksikeitettyä munaa
- 225 g valkoista parsaa (purkista)
- vihersalaattia
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl tilli- + ruohosipulisilppua
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut, viipaloi herkkusienet, lohko tomaatit, kuori munat ja leikkaa nekin lohkoiksi. Valuta parsat.
2. Asettele kaikki ainekset omiksi ryhmikseen vihersalaattipedille suureen tarjoiluvatiin.
3. Hankaa valkosipulinkynnellä kulhon sisäpinta ja sekoita siinä keskenään öljy, viinietikka, suola ja pippuri. Hienonna tilli ja ruohosipuli ja lisää yrttisilput kastikkeeseen hyvin sekoittaen. Valuta kastike salaatin ylle juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka