Joppen katkarapusalaatti

Tukholman ykkösravintoloihin kuuluva Riche kehitti aikoinaan katkarapusalaatin, joka sai nimensä Dramatenin silloisen johtajan Ragnar Joppe Josephsonin mukaan.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 1 kg tuoreita katkarapuja (kuorellisia)
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 4 tomaattia
  • 4 kovaksikeitettyä munaa
  • 225 g valkoista parsaa (purkista)
  • vihersalaattia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl tilli- + ruohosipulisilppua

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut, viipaloi herkkusienet, lohko tomaatit, kuori munat ja leikkaa nekin lohkoiksi. Valuta parsat.

2. Asettele kaikki ainekset omiksi ryhmikseen vihersalaattipedille suureen tarjoiluvatiin.

3. Hankaa valkosipulinkynnellä kulhon sisäpinta ja sekoita siinä keskenään öljy, viinietikka, suola ja pippuri. Hienonna tilli ja ruohosipuli ja lisää yrttisilput kastikkeeseen hyvin sekoittaen. Valuta kastike salaatin ylle juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja