Jättikatkarapuvartaat sitruunalla ja currylla

Tämän ruoan voit yhtä hyvin valmistaa grillillä kuin kotiliedelläkin. Kääntele katkarapuja nopeasti grillillä tai pannussa, jotta ne eivät sitkisty.

Neljälle

  • 12-16 jättikatkarapua
  • ½ sitruunan mehu
  • currya
  • suolaa
  • 1 paprika, paloiteltuna
  • 2-3 appelsiinia, lohkoina
  • grilliöljyä

Valmistusohje

1. Laita katkaravut kulhoon, kaada päälle sitruunamehu ja kääntele katkarapuja mehussa. Anna vetäytyä 10 minuuttia ja valuta sitten katkaravut. Mausta suolalla ja currylla.

2. Pujota jättikatkarapuja, paprikaa ja appelsiinia vartaille, penslaa öljyllä ja kääntele kuuman hiilloksen päällä n. 5 minuuttia. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.