Jättikatkarapuvartaat sitruunalla ja currylla
Tämän ruoan voit yhtä hyvin valmistaa grillillä kuin kotiliedelläkin. Kääntele katkarapuja nopeasti grillillä tai pannussa, jotta ne eivät sitkisty.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 12-16 jättikatkarapua
- ½ sitruunan mehu
- currya
- suolaa
- 1 paprika, paloiteltuna
- 2-3 appelsiinia, lohkoina
- grilliöljyä
Valmistusohje
1. Laita katkaravut kulhoon, kaada päälle sitruunamehu ja kääntele katkarapuja mehussa. Anna vetäytyä 10 minuuttia ja valuta sitten katkaravut. Mausta suolalla ja currylla.
2. Pujota jättikatkarapuja, paprikaa ja appelsiinia vartaille, penslaa öljyllä ja kääntele kuuman hiilloksen päällä n. 5 minuuttia. Tarjoile keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa