Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jäinen kurkku- ja melonikeitto katkarapujen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 ½ vihreää kurkkua
  • 1 hunajameloni
  • 2 tl limettimehua
  • ½ tuore jalapeno
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 28 katkarapua kuorineen

Valmistusohje

1. Kuori ja poista siemenet kurkusta ja melonista. Soseuta hedelmäliha ja pane valumaan yön yli siivilään, jossa on siivilävaate.

2. Hienonna jalapeno pieneksi ja laita kurkku-melonimehuun tunniksi tai kauemmaksikin aikaa, jos haluat tulisuutta lisää. Poista jalapenohake ja mausta keitto limettimehulla, suolalla ja pippurilla. Pane keitto pakastimeen noin tunti ennen tarjoilua, mutta pidä huoli, ettei se jäädy. Laita lautaset kylmään.

3. Kuori katkaravut. Lusikoi keitto kylmille lautasille. Koristele katkaravuilla ja tarjoile heti.

Tämä keitto näyttää yksinkertaiselta, mutta siinä on melko lailla askaroimista. Valmistus alkaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä aineksien täytyy valua siivilässä yön yli. Sen täytyy olla myös pakastimessa tunti ennen tarjoilua. Tarvitset tehosekoittimen tai muun soseutuskoneen. Tämä annos on tarkoitettu alkuruoaksi.

Lisää aiheesta:

Isoäidin säilötyt kurkutKylmä paprikakeittoJogurttiperunatJugurttia ja munakoisoaSokerihernesoppa ja piparjuuriraastettaMaissi-peruna-papumuhennos
AlkuruokakeittoKeitotKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto
  • 14.01.202212:57
    Sipulikeitto

    Sipulikeitto – se Pirjon paras ohje

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kirvelikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kylmä fenkolikeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kylmä espanjalainen keitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Créme Ninon