Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapea pinta ja mehevä sisus – helppo ja maukas lohiruoka syntyy kuin itsestään

Hiillostaminen tuo tähän annokseen metsäistä tunnelmaa.
Hiillostaminen tuo tähän annokseen metsäistä tunnelmaa. kuv@tehdas Roni Lehti
Julkaistu 24.09.2017 17:07

MTV LIFESTYLE

Tämän kala-annoksen salaisuus piilee hiillostamisessa, joka kotioloissa onnistuu näppärästi kuivalla ja kuumalla pannulla.

Kaipaatko kevyttä ja raikasta, mutta maistuvaa lohireseptiä? Tässä sinulle yksi sellainen. Hiillostettu lohi on nopea ja helppo valmistaa, eikä ainesosaluettelokaan hivo pilviä. Annos kannattaa valmistaa jääkaappiin tekeytymään jo edellispäivänä, jonka jälkeen se on helppo nostaa tarjolle isommallekin vierasjoukolle.

Hiillostettua lohta

300 g kirjolohta/lohta

Sitruunavinegretti:
3 tl sitruunamehua
¼ dl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

siika_pressi
kuv@tehdas Roni Lehti

Tee näin: 

Mausta kala suolalla.
Sekoita sitruunamehu, öljy ja mausteet keskenään.

Kuumenna pannu tai parila kuumaksi ja paahda kirjolohen nahkapuoli kuivalla pannulla tummaksi. Käännä kala ja paista vielä noin kymmenen sekunnin ajan. Kala saa jäädä punertavaksi.

Kaada kastike vuoan pohjalle ja aseta hiillostettu kala nahkapuoli ylöspäin sitruunaöljyyn. Tällä tavoin kala saa sitruunan maun, mutta nahka pysyy rapeana.

Jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa noin vuorokauden. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile raikkaana alkuruokana esimerkiksi jogurttikastikkeen ja pikkelöityjen kurkkujen kera.

Lähde: Benella 

Paistettu siika sopii juhlaan kuin juhlaan. Oletko jo kokeillut tätä herkullista reseptiä? 

7:38Juhla-ateria äidille: Paistettua siikaa, raparperia ja voi-valkoviinikastiketta

Lisää aiheesta:

Ruokatoimittajan superhelppo lohiruoka: "Valmistaminen vie vain 15 minuuttia"Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilliSuperrapea kuori ja suussa sulava lopputulos vain 10 minuutissa – tätä lohireseptiä on kokeiltava! Vähärasvainen ja vatsaystävällinen terveyspommi jakaa mielipiteet – maukasta vai kuvottavaa ruokaa? Näin uunilohi kannattaa valmistaa – täydellisen mehukas lopputulos!Helppo ohje: Näin valmistat varmasti mehukasta kalaa
AlkuruoatKalaLohifileeMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruoat
  • 29.04.202312:31
    Ruoka

    Harri Syrjänen neuvoo, kuinka helposti valmistuu taivaallinen toast skagen

  • 28.08.202210:55
    Ruoka

    Harri Syrjänen neuvoo, kuinka valmistuu taivaallinen toast skagen: "Helppo tehdä"