Rapea pinta ja mehevä sisus – helppo ja maukas lohiruoka syntyy kuin itsestään

siika_pressi1
Hiillostaminen tuo tähän annokseen metsäistä tunnelmaa. kuv@tehdas Roni Lehti

Tämän kala-annoksen salaisuus piilee hiillostamisessa, joka kotioloissa onnistuu näppärästi kuivalla ja kuumalla pannulla.

Kaipaatko kevyttä ja raikasta, mutta maistuvaa lohireseptiä? Tässä sinulle yksi sellainen. Hiillostettu lohi on nopea ja helppo valmistaa, eikä ainesosaluettelokaan hivo pilviä. Annos kannattaa valmistaa jääkaappiin tekeytymään jo edellispäivänä, jonka jälkeen se on helppo nostaa tarjolle isommallekin vierasjoukolle.

Hiillostettua lohta

300 g kirjolohta/lohta

Sitruunavinegretti:
3 tl sitruunamehua
¼ dl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Tee näin: 

Mausta kala suolalla.
Sekoita sitruunamehu, öljy ja mausteet keskenään.

Kuumenna pannu tai parila kuumaksi ja paahda kirjolohen nahkapuoli kuivalla pannulla tummaksi. Käännä kala ja paista vielä noin kymmenen sekunnin ajan. Kala saa jäädä punertavaksi.

Kaada kastike vuoan pohjalle ja aseta hiillostettu kala nahkapuoli ylöspäin sitruunaöljyyn. Tällä tavoin kala saa sitruunan maun, mutta nahka pysyy rapeana.

Jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa noin vuorokauden. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile raikkaana alkuruokana esimerkiksi jogurttikastikkeen ja pikkelöityjen kurkkujen kera.

Lähde: Benella 

Paistettu siika sopii juhlaan kuin juhlaan. Oletko jo kokeillut tätä herkullista reseptiä? 

Juhla-ateria äidille: Paistettua siikaa, raparperia ja voi-valkoviinikastiketta 7:38

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.