Rapea pinta ja mehevä sisus – helppo ja maukas lohiruoka syntyy kuin itsestään
Tämän kala-annoksen salaisuus piilee hiillostamisessa, joka kotioloissa onnistuu näppärästi kuivalla ja kuumalla pannulla.
Kaipaatko kevyttä ja raikasta, mutta maistuvaa lohireseptiä? Tässä sinulle yksi sellainen. Hiillostettu lohi on nopea ja helppo valmistaa, eikä ainesosaluettelokaan hivo pilviä. Annos kannattaa valmistaa jääkaappiin tekeytymään jo edellispäivänä, jonka jälkeen se on helppo nostaa tarjolle isommallekin vierasjoukolle.
Hiillostettua lohta
300 g kirjolohta/lohta
Sitruunavinegretti:
3 tl sitruunamehua
¼ dl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
Tee näin:
Mausta kala suolalla.
Sekoita sitruunamehu, öljy ja mausteet keskenään.
Kuumenna pannu tai parila kuumaksi ja paahda kirjolohen nahkapuoli kuivalla pannulla tummaksi. Käännä kala ja paista vielä noin kymmenen sekunnin ajan. Kala saa jäädä punertavaksi.
Kaada kastike vuoan pohjalle ja aseta hiillostettu kala nahkapuoli ylöspäin sitruunaöljyyn. Tällä tavoin kala saa sitruunan maun, mutta nahka pysyy rapeana.
Jäähdytä ja anna maustua jääkaapissa noin vuorokauden. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile raikkaana alkuruokana esimerkiksi jogurttikastikkeen ja pikkelöityjen kurkkujen kera.
Lähde: Benella
Paistettu siika sopii juhlaan kuin juhlaan. Oletko jo kokeillut tätä herkullista reseptiä?
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut