Julkaistu
Täydellinen lohialkupala valmistuu minuuteissa. Kari Aihinen valmisti minuuttimarinoitua lohta Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden viidennessä jaksossa.
Ainekset
- 500 g ruodotonta lohta
- 3 limeä
- tilliä
- soijaa
Valmistusohje
Minuuttimarinoitu lohi valmistuu näin:
- Poista lohesta nahka ja leikkaa fileestä melko ohuita siivuja.
- Purista lohisiivujen päälle kolmen limen mehut ja laita kala jääkaappiin kypsymään noin puoleksi tunniksi.
- Kun lohi on kypsynyt, asettele fileet lautaselle ja kaada päälle noin puolikkaan desin verran soijaa. Silppua päälle reilusti tuoretta tilliä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Katso lisää Kaappaus keittiössä -ohjelman reseptejä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.