Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset
![Paistettu lohi](https://im.mtvuutiset.fi/image/7706558/landscape16_9/1600/900/856d5c8741ef08840fc7725062bf7ea4/yN/paistettu-lohi.jpg)
Julkaistu
Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten lohifilee paistetaan täydellisesti. Tee paistettua lohta ja juureksia Kapen helpolla ohjeella!
Lohi
- 1 iso lohifilee
- Rypsiöljyä paistamiseen
- Suolaa
- Voita
- Lehtipersiljaa
- Timjamia
- Valkosipulinkynsiä
Juurekset
- 1 bataatti
- ½ fenkoli
- 1 sipuli
- 3 maa-artisokkaa (ei pakollinen)
- Nippu broccoliinia (pitkävartinen parsakaali)
- Rasiallinen kirsikkatomaatteja
- 1 paksoi eli pinaattikiinankaali
- Timjamia
- Valkosipulinkynsi
- Mustapippuria
- Suolaa
- Rypsiöljyä paistamiseen
- Avokado-sitruunaöljyä juuresten maustamiseen
Valmistusohje
Paistettu lohi ja juurekset valmistuvat näin:
- Valmista ensin juurekset: Kuori bataatti ja kuutioi se. Suikaloi sipuli ja puolikas fenkoli. Viipaloi muutama maa-artisokka ja yksi valkosipulinkynsi. Katkaise broccoliineista hieman varren kantoja pois.
- Kuumenna pannu, lisää öljyä ja paahda bataatteja sekä maa-artisokkaa hetken aikaa. Lisää suikaloitu fenkoli, sipuli ja valkosipuli ja freesaa pari minuuttia.
- Lisää tuoretta timjamia. Lisää suikaloitu paksoi, broccoliinit ja kirsikkatomaatit. Mausta mustapippurilla, suolalla ja avokadoöljyllä. Purista päälle sitruunamehua.
- Paista sitten lohi: Leikkaa lohifileestä annospalat. Kuumenna pannu, lisää öljyä pari ruokalusikallista ja nosta lohipalat paistumaan. Paista ensin nahkapuoli alaspäin, voit laittaa lohipalojen päälle painon, jotta ne paistuvat tasaisesti.
- Käännä lohipalat. Lisää pannulle mausteeksi lehtipersiljaa, timjamia, valkosipulinkynsiä ja pari ruokalusikallista voita. Levitä pannulla vaahtovaa voita kalan päälle paiston aikana.
Katso lisää Kaappaus keittiössä -ohjelman reseptejä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka