Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset

Paistettu lohi

Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten lohifilee paistetaan täydellisesti. Tee paistettua lohta ja juureksia Kapen helpolla ohjeella!

Lohi

  • 1 iso lohifilee
  • Rypsiöljyä paistamiseen
  • Suolaa
  • Voita
  • Lehtipersiljaa
  • Timjamia
  • Valkosipulinkynsiä

Juurekset

  • 1 bataatti
  • ½ fenkoli
  • 1 sipuli
  • 3 maa-artisokkaa (ei pakollinen)
  • Nippu broccoliinia (pitkävartinen parsakaali)
  • Rasiallinen kirsikkatomaatteja
  • 1 paksoi eli pinaattikiinankaali
  • Timjamia
  • Valkosipulinkynsi
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Rypsiöljyä paistamiseen
  • Avokado-sitruunaöljyä juuresten maustamiseen

Valmistusohje

Paistettu lohi ja juurekset valmistuvat näin:

​​​​​​​

  1. Valmista ensin juurekset: Kuori bataatti ja kuutioi se. Suikaloi sipuli ja puolikas fenkoli. Viipaloi muutama maa-artisokka ja yksi valkosipulinkynsi. Katkaise broccoliineista hieman varren kantoja pois.
  2. Kuumenna pannu, lisää öljyä ja paahda bataatteja sekä maa-artisokkaa hetken aikaa. Lisää suikaloitu fenkoli, sipuli ja valkosipuli ja freesaa pari minuuttia.
  3. Lisää tuoretta timjamia. Lisää suikaloitu paksoi, broccoliinit ja kirsikkatomaatit. Mausta mustapippurilla, suolalla ja avokadoöljyllä. Purista päälle sitruunamehua.
  4. Paista sitten lohi: Leikkaa lohifileestä annospalat. Kuumenna pannu, lisää öljyä pari ruokalusikallista ja nosta lohipalat paistumaan. Paista ensin nahkapuoli alaspäin, voit laittaa lohipalojen päälle painon, jotta ne paistuvat tasaisesti.
  5. Käännä lohipalat. Lisää pannulle mausteeksi lehtipersiljaa, timjamia, valkosipulinkynsiä ja pari ruokalusikallista voita. Levitä pannulla vaahtovaa voita kalan päälle paiston aikana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja