Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset

Julkaistu 13.02.2020 13:09

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten lohifilee paistetaan täydellisesti. Tee paistettua lohta ja juureksia Kapen helpolla ohjeella!

Lohi

  • 1 iso lohifilee
  • Rypsiöljyä paistamiseen
  • Suolaa
  • Voita
  • Lehtipersiljaa
  • Timjamia
  • Valkosipulinkynsiä

Juurekset

  • 1 bataatti
  • ½ fenkoli
  • 1 sipuli
  • 3 maa-artisokkaa (ei pakollinen)
  • Nippu broccoliinia (pitkävartinen parsakaali)
  • Rasiallinen kirsikkatomaatteja
  • 1 paksoi eli pinaattikiinankaali
  • Timjamia
  • Valkosipulinkynsi
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Rypsiöljyä paistamiseen
  • Avokado-sitruunaöljyä juuresten maustamiseen

Valmistusohje

Paistettu lohi ja juurekset valmistuvat näin:

​​​​​​​

Paistetut kasvikset

  1. Valmista ensin juurekset: Kuori bataatti ja kuutioi se. Suikaloi sipuli ja puolikas fenkoli. Viipaloi muutama maa-artisokka ja yksi valkosipulinkynsi. Katkaise broccoliineista hieman varren kantoja pois.
  2. Kuumenna pannu, lisää öljyä ja paahda bataatteja sekä maa-artisokkaa hetken aikaa. Lisää suikaloitu fenkoli, sipuli ja valkosipuli ja freesaa pari minuuttia.
  3. Lisää tuoretta timjamia. Lisää suikaloitu paksoi, broccoliinit ja kirsikkatomaatit. Mausta mustapippurilla, suolalla ja avokadoöljyllä. Purista päälle sitruunamehua.
  4. Paista sitten lohi: Leikkaa lohifileestä annospalat. Kuumenna pannu, lisää öljyä pari ruokalusikallista ja nosta lohipalat paistumaan. Paista ensin nahkapuoli alaspäin, voit laittaa lohipalojen päälle painon, jotta ne paistuvat tasaisesti.
  5. Käännä lohipalat. Lisää pannulle mausteeksi lehtipersiljaa, timjamia, valkosipulinkynsiä ja pari ruokalusikallista voita. Levitä pannulla vaahtovaa voita kalan päälle paiston aikana.

Katso lisää Kaappaus keittiössä -ohjelman reseptejä

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen lohiseljankaHarri Syrjäsen lohi-avokadopastaJuurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen keraSalvia-kuhaa ja vihannespaistostaWokatut jättikatkaravut mustatorvisienten keraThaimaalaiset kalakakut ja dippikastike
LohifileePaistettu lohiJuureksetKari AihinenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee
  • 16.12.202112:18
    Graavikala

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 24.09.202013:31
    Paistettu lohi

    Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

  • 06.04.202009:08
    Uunilohi

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 10.03.202014:27
    Alkuruoat

    Kari Aihisen minuuttimarinoitua lohta eli soijalla pikamarinoitu lohi

  • 13.02.202013:09
    Paistettu lohi

    Kari Aihisen paistettu lohi ja juurekset