Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Graavattu lohi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Graavattu lohi on ikiaikainen pohjoismainen klassikko, joka on rantautunut Suomeenkin jo satoja vuosia sitten.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 kg lohifileetä (keskipala)
  • 4 rkl merisuolaa
  • 4 rkl sokeria
  • 2 tl murskattua valkopippuria
  • 2 nippua tilliä

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi fileiksi, mutta älä poista nahkaa. Leikkaa ja irroita kaikki näkyvissä olevat ruodot. Ruotopihdit ovat hyvä apu. Tämän kaiken voit pyytää tehtäväksi myös kalatiskillä. Pakasta fileet vuorokaudeksi.

2. Hiero fileisiin suola-sokeriseosta ja laita fileiden väliin runsaasti katkottua tilliä. Paina fileet vastakkain, nahkapuoli ulospäin ja työnnä ne muovipussiin. Pidä pussi huoneenlämmössä, kunnes suola ja sokeri ovat sulaneet.

3. Sulje pussin suu ja laita fileepaketti jääkaappiin. Kääntele pussia silloin tällöin. Graavaus kestää noin 2 vuorokautta. Kun otat fileet esille tarjoilua varten, raaputa mausteet ja tillit pois niiden pinnalta. Graavattu lohi tarjoillaan tavallisesti leikattuna hyvin ohuiksi viipaleiksi. Se on hyvää myös annospaloiksi leikattuna ja halstrattuna.

Lisää aiheesta:

Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!Graavilohta ja sinappitillikastikettaMustapippurigraavattua lohtaHummeri minuteKuusenhavugraavattua lohtaUunissa paistettua haukea pinjansiementen kera
GraavilohiKananmunatonGluteenitonLaktoositonJouluAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavilohi
  • 30.06.202307:55
    Graavikala

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavikala

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 13.12.201910:27
    Hellapoliisi

    Graavilohi jouluisilla mausteilla

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin