Graavattu lohi
Graavattu lohi on ikiaikainen pohjoismainen klassikko, joka on rantautunut Suomeenkin jo satoja vuosia sitten.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 kg lohifileetä (keskipala)
- 4 rkl merisuolaa
- 4 rkl sokeria
- 2 tl murskattua valkopippuria
- 2 nippua tilliä
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi fileiksi, mutta älä poista nahkaa. Leikkaa ja irroita kaikki näkyvissä olevat ruodot. Ruotopihdit ovat hyvä apu. Tämän kaiken voit pyytää tehtäväksi myös kalatiskillä. Pakasta fileet vuorokaudeksi.
2. Hiero fileisiin suola-sokeriseosta ja laita fileiden väliin runsaasti katkottua tilliä. Paina fileet vastakkain, nahkapuoli ulospäin ja työnnä ne muovipussiin. Pidä pussi huoneenlämmössä, kunnes suola ja sokeri ovat sulaneet.
3. Sulje pussin suu ja laita fileepaketti jääkaappiin. Kääntele pussia silloin tällöin. Graavaus kestää noin 2 vuorokautta. Kun otat fileet esille tarjoilua varten, raaputa mausteet ja tillit pois niiden pinnalta. Graavattu lohi tarjoillaan tavallisesti leikattuna hyvin ohuiksi viipaleiksi. Se on hyvää myös annospaloiksi leikattuna ja halstrattuna.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta