Graavattu lohi
Graavattu lohi on ikiaikainen pohjoismainen klassikko, joka on rantautunut Suomeenkin jo satoja vuosia sitten.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 kg lohifileetä (keskipala)
- 4 rkl merisuolaa
- 4 rkl sokeria
- 2 tl murskattua valkopippuria
- 2 nippua tilliä
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi fileiksi, mutta älä poista nahkaa. Leikkaa ja irroita kaikki näkyvissä olevat ruodot. Ruotopihdit ovat hyvä apu. Tämän kaiken voit pyytää tehtäväksi myös kalatiskillä. Pakasta fileet vuorokaudeksi.
2. Hiero fileisiin suola-sokeriseosta ja laita fileiden väliin runsaasti katkottua tilliä. Paina fileet vastakkain, nahkapuoli ulospäin ja työnnä ne muovipussiin. Pidä pussi huoneenlämmössä, kunnes suola ja sokeri ovat sulaneet.
3. Sulje pussin suu ja laita fileepaketti jääkaappiin. Kääntele pussia silloin tällöin. Graavaus kestää noin 2 vuorokautta. Kun otat fileet esille tarjoilua varten, raaputa mausteet ja tillit pois niiden pinnalta. Graavattu lohi tarjoillaan tavallisesti leikattuna hyvin ohuiksi viipaleiksi. Se on hyvää myös annospaloiksi leikattuna ja halstrattuna.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan