Piparjuurikeittoa lohen ja mädin kera

Tämä on erittäin elegantti ja maukas keitto, jonka valmistat muutamassa minuutissa. Sitä ei voi valmistella etukäteen, vaan se on syötävä heti valmistuksen jälken. Tämä on täydellinen alkuruokakeitto.

Neljälle

  • 1 l vasikanlientä
  • pieni pala piparjuurta
  • 200 g tuoretta lohta
  • 100 g punaista mätiä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Paloittele lohi ½ cm paksuisiksi suikaleiksi.

2. Keitä liemi ja sekoita piparjuuri siihen. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

3. Asettele lohisuikaleet ja mäti lämmitetyille lautasille. Kaada päälle kuuma piparjuuriliemi, tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.