Jääkatkaravut
Katkarapuja jäässä, seuranaan vain kastike, paahtoleipä ja juusto. Juhlava pieni iltaruoka, jossa ravut ovat pääosassa. Tarjoa seurana juustoa, paahtoleipää ja sitruunaa. Sulata katkaravut ennen tarjoilua!
- Ruokavalio: Laktoositon
4 annosta
- 1,2 kg pakastekatkarapuja
- runsaasti jäitä
Chilikastike
- 1½ dl chilikastiketta
- 2 rkl piparjuuriraastetta
- 2 tippaa tabascoa
Sitruunamajoneesi
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
Paprikakastike
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl tomaattiketsuppia
- 2 rkl hienonnettua punaista paprikaa
Tarjoiluun
- juustoa
- paahtoleipää
- sitruunaa
Valmistusohje
1. Sekoita chilikastike ja piparjuuri keskenään. Mausta tabascolla ja pane astiaan. Sekoita sitruunamehu ja majoneesi ja pane ne toiseen astiaan. Sekoita majoneesi, ketsuppi ja paprika keskenään kolmannessa astiassa. Pidä kastikkeet kylmässä tarjoiluun asti.
2. Paahda leipä, aseta juusto tarjolle ja lohko sitruunat. Aseta katkaravut jääpedille ja sijoita kastikkeet pienissä kulhoissa viereen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan