Jääkatkaravut

Katkarapuja jäässä, seuranaan vain kastike, paahtoleipä ja juusto. Juhlava pieni iltaruoka, jossa ravut ovat pääosassa. Tarjoa seurana juustoa, paahtoleipää ja sitruunaa. Sulata katkaravut ennen tarjoilua!

4 annosta

  • 1,2 kg pakastekatkarapuja
  • runsaasti jäitä

Chilikastike

  • 1½ dl chilikastiketta
  • 2 rkl piparjuuriraastetta
  • 2 tippaa tabascoa

Sitruunamajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Paprikakastike

  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl tomaattiketsuppia
  • 2 rkl hienonnettua punaista paprikaa

Tarjoiluun

  • juustoa
  • paahtoleipää
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Sekoita chilikastike ja piparjuuri keskenään. Mausta tabascolla ja pane astiaan. Sekoita sitruunamehu ja majoneesi ja pane ne toiseen astiaan. Sekoita majoneesi, ketsuppi ja paprika keskenään kolmannessa astiassa. Pidä kastikkeet kylmässä tarjoiluun asti.

2. Paahda leipä, aseta juusto tarjolle ja lohko sitruunat. Aseta katkaravut jääpedille ja sijoita kastikkeet pienissä kulhoissa viereen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!